Vivo X90 ar putea fi primul telefon cu Dimensity 9200, modelul Pro+ ar putea folosi Snapdragon 8 Gen 2

27.10.2022
Vivo X90 ar putea fi primul telefon cu Dimensity 9200, modelul Pro+ ar putea folosi Snapdragon 8 Gen 2

Seria Vivo X90 se anunță a fi una echipată cu hardware extrem de performant, dacă informațiile neoficiale de până acum se vor adeveri. Se pare că producătorul chinez plănuiește să lanseze modelele Vivo X90 Pro+ și modelul Vivo X90 „standard” înainte de sfârșitul acestui an, echipate cu cele mai performante două procesoare care vor fi disponibile la momentul lansării: Snapdragon 8 Gen 2 și MediaTek Dimensity 9200.

X90, următoarea serie de flagship-uri Vivo va adopta cele mai noi procesoare high-end din piață

Conform Digital Chat Station, leaker cunoscut pentru informațiile pe care le publică pe contul său de Weibo, Vivo X90 nu va fi cu mult în urma modelului Pro+ în materie de specificații hardware. Telefonul va fi echipat cu chipset-ul Dimensity 9200, care pare să fie semnificativ mai performant decât modelul de anul trecut. Telefonul va folosi un ecran OOLED cu rezoluție „1.5K”, ceea ce sugerează că va fi peste Full HD, dar sub QHD, asemeni iPhone sau telefoanelor Huawei din zona flagship. De asemenea, acest ecran va găzdui un senzor de amprentă.

Vivo X90 va mai beneficia de încărcare la 120W pentru acumulatorul de 4.700 mAh și va fi primul model non-Pro al Vivo care va oferi rezistență la apă și praf. Totuși, acestea nu vor fi la standardul IP68. Probabil este vorba mai degrabă despre rezistență la stropi de apă, așa cum am tot văzut în ultima vreme pe telefoane mai ieftine.

În comparație, modelul Vivo X90 Pro+ va folosi Snapdragon 8 Gen 2, un ecran QHD, baterie mai mare, de 5.000 mAh și componente mai avansate, precum memorie LPDDR5x și stocare UFS 4.0.

Având în vedere că lansarea seriei Vivo X90 este așteptată în luna decembrie, iar cele două procesoare vor fi anunțate oficial în luna noiembrie, există posibilitatea ca acestea să ajungă pe piață înainte de sfârșitul anului. Totuși, vivo obișnuiește să păstreze noile sale flagship-uri exclusive Chinei, înainte de a le aduce și pe piețele din Europa.

sursa: Gizmochina

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult