VMware, platforma uneia dintre cele mai importante aplicații de care poate nici nu ai auzit, s-a vândut pentru 61 miliarde dolari

26.05.2022
VMware, platforma uneia dintre cele mai importante aplicații de care poate nici nu ai auzit, s-a vândut pentru 61 miliarde dolari

Deși numele nu spune mare lucru pentru utilizatorii de PC-uri obișnuiși, VMware este un software foarte important și util pentru companii. Disponibilă până acum gratuit pentru uz individual, suita VMware trece în portofoliul gigantului Broadcom, pentru 61 miliarde dolari.

Acordul semnat este de fapt o combinație între plata cash și schimburi de acțiuni Broadcom, în contul unui rest de plată de 8 miliarde dolari. În orice caz, achiziția este deosebit de importantă pentru cumpărătorul Broadcom, care acum poate să-și facă mai mult simțită prezența pe segmentul tehnologiilor de virtualizare, foarte importante pentru tot felul de activități la scară largă.

Pentru utilizatorii de rând, soluția VMware Player forma unei aplicații surprinzător de compacte, care îți permite să simulezi un alt PC, în interiorul celui pe care îl folosești deja. Spre exemplu, poți instala Windows pe acesta, îl conectezi la internet instalezi orice aplicații dubioase ai găsit pe internet, fără niciun risc. La fel, poți naviga pe internet cu un web browser instalat în mașină virtuală fără grija că altcineva îți va vedea istoricul de navigare.

Potrivit statisticilor centralizate de Gartner, VMware a deținut poziția fruntașă pe piața globală de software pentru infrastructura de virtualizare în 2021, după cota de piață, cu o cotă de piață de 72% și venituri estimate la 5,9 miliarde USD.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News