Vuzix Smart Glasses M100 – alternativă mai accesibilă pentru Google Glass

14.11.2012
Vuzix Smart Glasses M100 - alternativă mai accesibilă pentru Google Glass

Google a făcut furori anul acesta cu prototipul lor de ochelari inteligenţi. Un smartphone pe care să-l porţi la ochi, cu un ecran vizibil tot timpul sună foarte bine. Vuzix este o companie americană care vrea să ofere o alternativă ceva mai accesibilă, numită Smart Glasses M100. Designul dispozitivului este uşor diferit de cel oferit de Google. Ochelarii inteligenţi seamănă mai mult cu un headset cu microfon. Ei proiectează un ecran cu rezoluţie de 400×240 pixeli şi integrează o cameră foto capabilă să înregistreze clipuri 720p. Pe lista de specificaţii mai găsim un chipset TI OMAP 4430 cu procesor dual core la 1 GHz, 1 GB RAM şi 4 GB de memorie internă.

Vuzix Smart Glasses M100 - alternativă pentru Project Glass de la Google

Vuzix Smart Glasses M100 rulează Android 4.0 cu o interfaţă optimizată. Dispozitivul poate fi folosit la oricare din ochi, iar bateria internă oferă doar 8 ore de stand by. De menţionat că ochelarii inteligenţi nu pot fi folosiţi în mod direct pentru apeluri. Ei se comportă ca un hands free, comunicând prin Bluetooth cu un telefon mobil separat. De asemenea, ei dispun de un modul WiFi pentru navigare pe Internet. Conform producătorului, ochelarii vor funcţiona foarte bine împreună cu un smartphone cu iOS sau Android.

Vuzix Smart Glasses M100 funcţionează împreună cu un smartphone

Vuzix Smart Glasses M100 vor fi livraţi în prima jumătate a lui 2013. Preţul lor este de 999 $, cu aproximativ 500 $ mai puţin decât Project Glass de la Google.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News