Windows Mobile trăieşte: o nouă versiune în octombrie

02.09.2009
Windows Mobile trăieşte: o nouă versiune în octombrie

Cu toate schimbările care se succes rapid în domeniul telefoanelor mobile, mai precis pe piaţa sistemelor de operare, impresia de relicvă este din ce în ce mai puternică în cazul lui Windows Mobile. Microsoft are nevoie să se mişte mai repede şi să inoveze dacă nu vrea să păţească şi aici ceea ce a păţit online: să rămână mult în urma concurenţei. În acest context, vestea că se apropie o nouă versiune de Windows Mobile dă speranţe fanilor acestui sistem de operare.

De fapt, ştiam de mult că Microsoft lucrează la Windows Mobile 6.5 şi 7. Dacă versiunea 7 va ateriza abia anul viitor, Windows Mobile 6.5 va intra pe piaţă pe 2 octombrie anul curent. Telefoanele care permit instalarea versiunilor noi vor fi apte pentru un upgrade. Astfel, dispozitive precum Omnia II şi Touch Diamond 2 vor permite instalarea gratuită a noii versiuni.

Windows Mobile 6.5 va avea o interfaţă puţin modificată care să uşureze utilizarea tactilă. Alături de aceasta, noua versiune aduce două funcţii, My Phone şi Windows Marketplace, pentru a căror utilizare este necesară o conexiune la Internet. Prima reprezintă un serviciu de sincronizare online a datelor, pe când cea de-a doua va fi serviciul de unde vor putea fi descărcate aplicaţii de Windows Mobile.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News