Windows Phone 7.8 a atins stadiul RTM, încă nu ştim când va fi lansat

19.11.2012
Windows Phone 7.8 a atins stadiul RTM, încă nu ştim când va fi lansat

Sistemul de operare Windows Phone 8 a fost lansat oficial acum trei săptămâni, iar terminalele care-l folosesc încep să apară şi pe meleagurile noastre. Un produs important pentru companie, acesta a fost acoperit pe larg în lunile anterioare, însă compania Microsoft nu a fost la fel de comunicativă atunci când a venit vorba de ruda mai săracă a acestuia, Windows Phone 7.8.

O actualizare a platformei Windows Phone 7, versiunea 7.8 este modul în care Microsoft încearcă să-şi spele păcatele pentru lipsa posibilităţii actualizării terminalelor lansate anterior la mult îmbunătăţitul Windows Phone 8. Compania o face însă într-un mod prea puţin convingător, acesta prezentând foarte succint şi incomplet facilităţile pe care acesta le va aduce.

Bursa zvonurilor a afirmat acum câteva săptămâni că Windows Phone 7.8 va vedea lumina zilei abia în primul trimestru al anului viitor, şi declaraţia făcută de un prezentator Nokia în cadrul unui eveniment Windows Phone desfăşurat în Singapore vine să confirme acest lucru.

Windows Phone 7.8 va aduce noul ecran de start din Windows Phone 8

Conform declaraţiei, Windows Phone 7.8 a atins stadiul Release to Manufacturing în cursul săptămânii făcute. Oficialul Nokia a afirmat totodată că această actualizare va fi disponibilă în cursul săptămânilor viitoare, ceea ce, chiar dacă este îmbucurător, pare puţin probabil ţinând cont de timpul necesar pentru testele făcute de producători şi operatori. Dacă Microsoft va păstra acelaşi interval ca în cazul actualizării 7.5, perioada zvonită anterior are toate şansele de a fi cea corectă.

Actualizarea 7.8 le va aduce utilizatorilor platformei Windows Phone 7 noul ecran de start din Windows Phone 8, o versiune îmbunătăţită a browser-ului Internet Explorer 9, teme coloristice noi, Lock Screen dinamic şi mai multă flexibilitate pentru managementul tonurilor de apel. Dincolo de aceste detalii generice, va trebui să aşteptăm lansarea oficială pentru a descoperi toate îmbunătăţirile.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News