Windows Phone 8 GDR3 este oficial, aduce suport pentru ecrane mari Full HD şi Snapdragon 800

15.10.2013
Windows Phone 8 GDR3 este oficial, aduce suport pentru ecrane mari Full HD şi Snapdragon 800

După multe luni de zvonuri, Microsoft a anunţat ieri lansarea actualizării GDR3 pentru platforma mobilă Windows Phone, aceasta deschizând calea telefoanelor cu ecrane Full HD şi procesoare puternice, care sunt menite să ajungă din urmă produsele Android rivale, dar aducând şi opţiuni noi pentru utilizatorii produselor curente.

Schimbările survenite în lista specificaţiilor hardware certificate este, fără îndoială, cea mai suculentă noutate. Telefoanele Windows Phone vor putea oferi acum şi ecrane cu dimensiuni mai mari, care pot ajunge la diagonale de 6”, iar rezoluţia maximă a fost ridicată la Full HD. Pe lângă ecrane, platformele hardware compatibile includ acum şi cipuri din familia Snapdragon 800, producătorii de telefoane Windows Phone putând astfel oferi produse la fel de puternice precum cele care rulează Android.

Interfaţa a primit o actualizare menită să pună în valoare spaţiul suplimentar oferit de rezoluţia Full HD, Windows Phone oferind o coloană suplimentară pentru Live Tiles care poate cuprinde un element de dimensiune medie sau două de dimensiuni mici. Ecranul de multitasking a primit un plus de utilitate, permiţând utilizatorilor să închidă aplicaţiile direct din acest ecran.

Pe lista funcţiilor noi se regăseşte Driving Mode, care permite activarea unui mod de lucru pentru fiecare periferic Bluetooth în part. Destinat conducătorilor auto care nu vor să fie distraşi, acesta permite reducerea numărului de avertizări sonore sau vizuale ale modulelor de telefonie sau mesagerie şi, eventual, şi trimiterea automată a unui mesaj text de atenţionare asupra indisponibilităţii.

Pe lista noutăţilor se mari regăsesc noutăţi precum partajarea mai rapidă a hotspot-ului si activarea acestuia de pe un PC prin intermediul conexiunii Bluetooth, opţiunea de alegere a unor tonuri de apel particularizate pentru mesageria instantanee, email, Reminders şi Voice Mail, buton pentru blocarea rotirii automate a ecranului şi opţiuni mai bune pentru managementul datelor stocate în categoria Other, care a deranjat până acum mulţi utilizatori care s-au trezit fără spaţiu în memoria internă.

Dezvoltatorii înregistraţi Microsoft şi proprietarii telefoanelor pentru dezvoltatori deblocate pot face trecerea la Windows Phone GDR3 începând de astăzi, restul lumii fiind nevoită să aştepte actualizările oficiale ale producătorilor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News