Windows Phone 8 permite stocarea şi instalarea aplicaţiilor de pe cardul de memorie

14.12.2012
Windows Phone 8 permite stocarea şi instalarea aplicaţiilor de pe cardul de memorie

Odată cu extinderea magazinului de aplicaţii Windows Phone Marketplace, Microsoft a anunţat şi o facilitate nouă pentru sistemul de operare Windows Phone 8, care a fost de fapt prezentă de la bun început dar care nu a fost utilizată până acum: instalarea aplicaţiilor de pe un card de memorie.

Faţă de Windows Phone 7, care a permis producătorilor să ofere terminale a căror stocare internă putea fi extinsa cu un card de memorie dar care impunea criptarea acestora şi imposibilitatea accesării directe sau pe alte terminale, Windows Phone 8 a preferat utilizarea unui mult mai confortabil suport MTP. La această opţiune, determinată probabil şi de dispariţia aplicaţiei pentru sincronizare Zune, se adaugă acum şi posibilitatea descărcării manuale a aplicaţiilor şi instalarea lor de pe cardul de memorie.

Un obicei comun pe platforma Android, stocarea aplicaţiilor pe un mult mai încăpător, ieftin şi uşor de înlocuit card MicroSD permite utilizatorilor să păstreze versiuni diferite ale unei aplicaţii sau să păstreze produsele cu dimensiuni foarte mari, cum ar fi aplicaţiile pentru navigaţie GPS sau jocurile, care consumă mult mai preţioasa memorie internă şi sunt utilizate foarte rar. Această opţiune afectează însă doar modul de instalare, neexistând posibilitatea de utilizare a card-ului de memorie ca loc pentru stocarea  datelor aplicaţiilor instalate.

Faţă de Google, Microsoft nu a făcut însă concesii pirateriei: chiar dacă vor fi stocate şi instalate de pe cardul de memorie, aplicaţiile vor cere acces la Internet deoarece vor fi verificate şi comparate cu lista cumpărăturilor utilizatorului. Aplicaţiile vor putea fi descărcate de acum foarte uşor, o actualizare a interfeţei Web a serviciului Windows Phone Marketplace oferind un buton „Download and install manually” pentru descărcarea pe un PC şi utilizarea ulterioară.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News