Windows Phone 8.1 va ataca piaţa low-cost cu Dual SIM, hardware ieftin şi costuri de licenţiere mici

27.02.2014
Windows Phone 8.1 va ataca piaţa low-cost cu Dual SIM, hardware ieftin şi costuri de licenţiere mici

Nokia a lansat în cadrul Mobile World Congress 2014 primele sale telefoane bazate pe o versiune modificată a platformei Android, aceste modele ieftine urmând să completeze nişa dintre gamele Asha şi Lumia. Soarta acestor modele după absorbţia diviziei de telefonie Nokia în cadrul Microsoft pare însă incertă, noul proprietar intenţionând să-i ajute pe producători să lanseze telefoane Windows Phone şi mai ieftine, care se vor suprapune astfel cu segmentul de piaţă vizat de Nokia X.

Conform unor declaraţii oficiale făcute la începutul săptămânii, Windows Phone 8.1 va permite integratorilor interesaţi să lanseze modele de smartphone-uri cu un preţ şi mai mic decât cel atins de modelele precum Nokia Lumia 520 sau Huawei Ascend W1. Microsoft nu a oferit mai multe detalii despre noutăţile software pe care le va aduce sistemul de operare Windows Phone 8.1, acestea urmând să fie dezvăluite în cadrul evenimentului BUILD care va avea loc la începutul lunii aprilie, însă a dezvăluit suportul hardware extins pe care această versiune îl va aduce.

Astfel, Windows Phone 8.1 va extinde lista de compatibilităţi hardware cu procesoarele cu cost scăzut Snapdragon 200 şi Snapdragon 400 de la Qualcomm.  Mai mult, Windows Phone 8.1 va elimina obligativitatea implementării unor butoane hardware şi va oferi alternativa butoanelor virtuale afişate direct pe ecran, ceea ce va permite reutilizarea uşoară a modelelor create pentru platforma Android. Cum Windows Phone 8.1 va oferi şi suport Dual SIM, platforma Microsoft are mai multe şanse să devină atractivă pentru integratorii care vizează pieţele emergente cu putere redusă de cumpărare.

Nokia Lumia 520 s-a bucurat de succes, dar ieftinul terminal va avea rivali noi

Microsoft a anunţat că pe lista partenerilor săi hardware au reapărut nume mari precum LG, ZTE sau Huawei, companii care au lansat modele Windows Phone 7 sau 8 dar nu au insistat prea mult, dar şi parteneri noi de mai mică anvergură din China sau India precum Xolo, Gionee sau Longcheer.

Dacă aceste informaţii sunt sigure, zvonuri neconfirmate afirmă că Microsoft intenţionează să mai folosească o armă: preţul de licenţiere. În acest moment, compania percepe un preţ de licenţiere între 20 şi 30 de dolari pentru fiecare terminal  Windows Phone 8, însă se pare că intenţionează să taie aceste taxe cu circa 70 de procente. Zvonul pare plauzibil, acesta sosind în paralel cu altul care afirmă că Microsoft va aplica aceeaşi strategie şi pentru platforma desktop, iar această reducere a costurilor de licenţiere va permite producătorilor de telefoane ieftine să mai taie încă 15 – 20 de dolari din preţul de producţie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News