X908: tehnologie de vârf în ambalaj chinezesc

21.07.2008
X908: tehnologie de vârf în ambalaj chinezesc

Telefonul X908 ar fi meritat să stea zile bune pe prima pagină a siteurilor de gadgeturi dacă avea un brand comercial. Aşa, nu putem spune decât că este opera unor ingineri electronişti care vor să ne arate că în China tehnologia e la ea acasă.

Cu un simţ al esteticii mai dezvoltat şi prin folosirea unor componente de calitate, probabil că ne-ar fi făcut să tresărim pentru o clipă gândindu-ne ce gadgeturi mediocre produc americanii şi europenii – mereu lasă loc de mai bine. Aşa, X908 are de toate: suport Dual-SIM, cameră foto de 8 MP cu 3x zoom optic (cameră secundară de 2 MP), tuner TV analog, touchscreen de 3 inch, radio, Stereo Bluetooth şi chiar un emulator pentru jocuri Nintendo.

X908 China Phone

“China Phone” X908 măsoară 115 x 55 x 20 mm şi cântăreşte 140 de grame. Un modul Wi-Fi încorporat l-ar fi adus la nişte dimensiuni de prost gust, astfel că acesta lipseşte. Nici aşa nu putem spune că X908 este un telefon aspectuos. Poate că tocmai asta iubesc chinezii – dispozitive rudimentare ca forme, dar cu facilităţi spectaculoase.

În orice caz, acest terminal nu va ajunge pe bătrânul continent şi chiar dacă se încumetă cineva să-l aducă nu va putea fi folosit din cauza că nu comunică în benzile de frecvenţă GSM 900 / 1800. Declarăm zi de doliu în Europa – toată lumea plânge după telefonul X908, cel care, conform teoriei haosului, ar fi putut schimba cursul istoriei. Poate că dacă ajungea în România deveneam mai buni, mai înstăriţi, mai fericiţi şi mai… cinstiţi.

X908 China Phone

Urmărește Go4IT.ro pe Google News