Xiaomi pregătește un smartphone cu cameră foto de 108MP și zoom până la 120x în modul digital

05.06.2020
Xiaomi pregătește un smartphone cu cameră foto de 108MP și zoom până la 120x în modul digital

Xiaomi Mi CC9 Pro a debutat deja în luna noiembrie, echipat cu sistem penta-camera având 108MP pe senzorul principal, succedat în piețele internaționale de modelul Mi Note 10.

Continuând pe aceeași direcție, Xiaomi a rezervat pentru succesorul Mi CC10 Pro o cameră foto bazată pe o versiune îmbunătățită a senzorului optic folosit anterior. Numit HM2, senzorul furnizat de Samsung va fi chiar mai avansat decât cel folosit cu seria Galaxy S20 Ultra.

Calitate, sau claritate

Deși păstrează rezoluția de 108MP, noua cameră foto pregătită de Xiaomi oferă în plus zoom optic până la valoarea 12x și zoom digital 120x, obținut sacrificând o parte din claritatea imaginii și funcția de stabilizare. Spre comparație, actualele modele Xiaomi Mi CC9 Pro / Mi Note 10 și Mi 10 Lite Zoom Edition sunt limitate la valoarea 5X pentru zoom optic, respectiv 50x zoom digital.

În mod evident, performanțele promise sunt obținute cu ajutorul tehnologiei periscope,  folosind lentile grupate pe lungimea carcasei telefonului.

Din păcate, dincolo de particularitățile camerei foto nu avem prea multe informații. Nu este clar dacă vizează versiunea standard sau modelul Pro, dar unul dintre zvonurile circulate menționează chipsetul Snapdragon 775G ca element central a platformei, ceea ce înseamnă că avem de-a face cu un telefon 5G din gama mid-range. Pentru mai multe detalii va trebui să așteptăm anunțul oficial de lansare, probabil rezervat pentru săptămânile următoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult