Cum arată Xiaomi 11T Pro la interior și cât de ușor reparabil ar putea fi (VIDEO)

12.10.2021
Cum arată Xiaomi 11T Pro la interior și cât de ușor reparabil ar putea fi (VIDEO)

Abia lansat, Xiaomi 11T Pro este oficial telefonul cu cea mai rapidă încărcare din lume, echipat cu Snapdragon 888 și ecran AMOLED de 120Hz.

Telefon cu specificații de nivel flagship și preț în limite suportabile, Xiaomi 11T Pro promite să fie un nou succes pentru producătorul chinez.

Dezasamblat pas cu pas, 11T Pro relevă o construcție ușor accesibilă pentru reparații.

Sub capacul din sticlă fixat cu adeziv nu foarte puternic găsim o configurație fără prea multe capcane. Astfel, placa electronică și camerele foto se află sub un capac din plastic fixat cu simple șuruburi, ascunse doar parțial sub o folia din grafit cu rol în disiparea căldurii. Toate componentele sunt modulare și pot fi extrase prin detașarea conectorului aferent, fixarea cu adeziv reprezentând mai degrabă excepții decât regulă. În mod remarcabil, același lucru poate fi spus și despre acumulator, care vine prevăzut cu un mecanism pentru deblocarea în condiții de siguranță a adezivului de fixare.

Majoritatea intervențiilor, inclusiv înlocuirea ecranului a camerelor foto și conectorul USB-C, pot fi efectuate fără extragerea plăcii electronice principale. Lucru bun, având în vedere folosirea unui sistem de răcire cu acoperire față-spate, problematic de remontat.

Interesant este și modul în care Xiaomi a implementat funcția de încărcare rapidă la 120W, extrăgând căldura generată folosind o cameră vapor-chamber de mari dimensiuni și alte folii din grafit, dispuse pe toată suprafața acumulatorului. Împărțit în două celule distincte, acumulatorul Li-ion vine cu doi conectori de alimentare tip panglică.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult