Xiaomi 12S apare în catalogul Geekbench. Cât scoate nou a versiune, echipată cu Snapdragon 8+ Gen 1

14.06.2022
Xiaomi 12S apare în catalogul Geekbench. Cât scoate nou a versiune, echipată cu Snapdragon 8+ Gen 1

Xiaomi 12S apare la peste șase luni după originalul Xiaomi 12, echipat cu versiunea refresh a chipsetului  Snapdragon 8+ Gen 1.

Cunoscut deocamdată doar după specificațiile atașate testului publicat în catalogul Geekbench, Xiaomi 12S este cea mai nouă adiție în completarea unei întregi serii de telefoane, care include deja versiuni Pro, Ultra, Lite, X, iar acum și S.

Aflăm astfel că noul Xiaomi 12S vine cu un CPU în configurație cu patru nuclee la 2.02GHz, trei nuclee la 2.75GHz și un nucleu principal la 3.19GHz. Restul configurației SoC rămâne neschimbată, Snapdragon 8+ Gen 1 diferind de versiunea de debut doar prin folosirea unui proces de fabricație ceva mai rafinat, livrat de TSMC, permițând atingerea unor frecvențe de funcționare mai mari.

Cât despre punctajele obținute, Xiaomi 12S se prezintă cu un scor single-core de 1328 puncte și 4234 puncte în testul multi-core, demonstrând un salt de performanță de aproximativ 10% față de principalul rival, Galaxy S22 Ultra (1231/3752 puncte).

Însă performanțele absolute nu supun toată povestea, rămânând ca noua versiune să demonstreze îmbunătățiri cel puțin la fel de bune și pe partea de temperaturi și evitarea fenomenului de throttling (limitarea artificială a performanțelor, pentru a evita defectarea telefonului), aspect la care originalul Xiaomi 12 mai degrabă a dezamăgit.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult