Xiaomi 13 Ultra va fi anunțat oficial pentru Europa în câteva zile

04.06.2023
Xiaomi 13 Ultra va fi anunțat oficial pentru Europa în câteva zile

Xiaomi a confirmat data de lansare în Europa a modelului 13 Ultra, pe care l-a prezentat deja de câteva săptămâni bune în China. Compania aduce pentru prima dată un telefon din gama Ultra în afara Chinei, oferind astfel tuturor ocazia să experimenteze cea mai performantă cameră pe care Xiaomi și Leica au dezvoltat-o până acum. Din păcate, prețul acestui telefon nu va fi deloc „accesibil”.

Xiaomi va anunța prețul și data de lansare a modelului de top Xiaomi 13 Ultra

Informațiile au fost confirmate de divizia Xiaomi din Hong Kong, care a confirmat că pe 7 iunie va fi organizat un eveniment de prezentare. Acesta ar trebui să includă o descriere în limba engleză a telefonului, alături de un preț  și o dată la care acesta va ajunge în magazine. Zvonurile din trecut sugerau că Xiaomi ar putea lista acest model la prețul de 1.499 euro, însă noile informații scăpate pe internet sugerează că este vorba despre o sumă mai mică puțin.

Practic, Xiaomi va aduce telefonul în zona de preț Samsung Galaxy S22 și iPhone 14 Pro Max, adică pe la 1.299 euro.

Pentru acest preț imens primești unul dintre cele mai luminoase ecrane din piață, cu luminozitate la 2.500 nits, alături de cel mai performant procesor de pe platforma Android, Snapdragon 8 Gen 2 și cele mai avansate camere din punct de vedere al senzorilor și lentilelor.

Toate cele patru camere de pe spatele telefonului au rezoluție de 50 megapixeli, cu senzorul principal echipat cu unul cu dimensiune de 1” și cu diafragmă variabilă f/1.4-f/4. Camerele secundare folosesc toate senzorul Sony IMX858, care se regăsește și pe camerele câtorva flagship-uri recente. De la ultrawide la zoom-ul 5x, toate camerele au diafragmă foarte deschisă, care permit captura unei cantități mai mari de lumină.

Rămâne de văzut dacă Xiaomi a rezolvat problemele de procesare pe care le-am identificat pe modelul 13 Pro de la înteputul anului. Chiar dacă, în teorie, camera lui era mai performantă decât a concurenței, cel puțin la nivel tehnologic, Samsung și Apple și în anumite situații chiar și OnePlus reușeau să creeze cadre mai bune mult mai des la acel moment. Rezolvarea ar trebui să vină din actualizări de software care să asigure o procesare mai bună a imaginilor.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult