Xiaomi 13 va fi lansat pe 1 decembrie. Cum arată și ce dotări aduce

28.11.2022
Xiaomi 13 va fi lansat pe 1 decembrie. Cum arată și ce dotări aduce

Xiaomi a confirmat data de lansare Xiaomi 13 pentru 1 decembrie, noul flagship urmând să fie disponibil mai întâi cumpărătorilor din China. Ca de obicei, Xiaomi va organiza un eveniment separat de lansare pentru versiunea telefonului destinată piețelor vestice.

Conceput în jurul noului chipset Snapdragon 8 Gen 2, Xiaomi 13 vine cu un nivel de performanță impresionant, telefonul atingând 1497 puncte în testul Geekbench single-core și 5089 de puncte în testul multi core, suficient pentru a intra direct în topul celor mai performante smartphone-uri de pe piață. Telefonul testat pare că este echipat cu 12 GB memorie RAM, însă nu este clar dacă acesta este un model de bază, sau dacă este vorba despre o configurație superioară.

Xiaomi 13 geekbench

Deși, invitația distribuită de Xiaomi evidențiază doar câteva aspecte ale noului design, în mediul online circulă de ceva timp imagini de prezentare bazate pe randări neoficiale. Atribuite modelului Xiaomi 13 Pro randările neoficiale prezintă un design cu forme mult mai rotunjite decât cel sugerat de teaser-ul oficial de lansare. Astfel, fie Xiaomi a gândit un design substanțial diferit pentru versiunea non-Pro a telefonului, sau imaginile circulare până acum nu sunt cele corecte.

Xiaomi-13-Pro-Onleaks-Zoutons-4-1536w-864h.jpg

Cât despre dotările hardware, lista preliminară cu specificații menționează același chipset Snapdragon 8 Gen 2 pentru ambele versiuni ale telefonului. Astfel, modelul Pro s-ar putea diferenția prin ecranul și bateria mai mare, respectiv, camera foto principală cu senzor de 1 inch.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult