Xiaomi a anunţat Mi 6 cu specificaţii de top la doar 360 de dolari

19.04.2017
Xiaomi a anunţat Mi 6 cu specificaţii de top la doar 360 de dolari

Mult aşteptatul model flagship din oferta Xiaomi, Mi 6, a fost anunţat în mod oficial. Zvonuri despre acesta au tot circulat în ultimele câteva săptămâni, iar majoritatea dintre acestea par să fie confirmate. Se pare că lansarea sa a fost strâns legată de debutul lui Galaxy S8, primul smartphone echipat cu Snapdragon 835 de la Qualcomm, care are o perioadă limitată de exclusivitate. Acum că S8 începe să fie deja livrat către clienţi, restul de producători pot să îşi prezinte dispozitivele de top, iar Mi 6 nu este deloc rău, având în vedere preţul.

După cum am amintit anterior, noul Xiaomi Mi 6 vine echipat cu chipset-ul Snapdragon 835 de la Qualcomm, însă acesta nu spune toată povestea. Avem de a face cu un dispozitiv compact, după standardele din prezent, cu un display IPS care măsoară 5,15” în diagonală şi rezoluţie Full HD. Acesta beneficiază de 6 GB memorie RAM în ambele variante care vor intra la vânzare (cu 64 sau 128 GB spaţiu de stocare) şi integrează un sistem dual-camera nu foarte diferit faţă de cel pe care l-am întâlnit şi pe iPhone 7 Plus.

Cei doi senzori foto de 12 megapixeli beneficiază de obiective f/1.8 27mm, respectiv f/2.6 52mm. Primul este pentru cadre obişnuite, în timp ce al doilea este folosit pentru zoom optic 2X. Camera dispune şi de stabilizare optică, focalizare prin detecţie de faţă şi un blitz dual-tone cu LED.  Camera frontală nu iese prea mult în evidenţă, fiind echipată cu un senzor de 8 megapixeli, care poate filma în rezoluţie Full HD.

Construcţia telefonului este realizată din sticlă curbată pe ambele părţi, rama metalică fiind scheletul pe care se îmbină toate componentele. Mi 6 este rezistent la apă şi praf şi va fi livrat şi într-o variantă cu spate ceramic şi ramă placată cu aur de 18 karate, similar cu modelul Mi MIX, lansat anul trecut.

Cu un acumulator de 3.350 mAh la aceste dimensiuni, Mi 6 de la Xiaomi ar trebui să ofere performanţă peste medie, în special dacă luăm în calcul faptul că beneficiază de un display cu rezoluţie mai mică decât cea a concurenţei.

Preţurile pentru Xiaomi Mi 6 sunt de 2.499 yuan pentru versiunea standard cu 64 GB stocare (360 de dolari), 2899 yuan pentru versiunea cu 128 GB stocare (420 dolari) şi 435 dolari pentru varianta Ceramic, cu 128 GB stocare. Lansarea în magazine va avea loc peste câteva săptămâni, telefonul fiind anunţat exclusiv pentru piaţa din China. Cu siguranţă însă, acest model îşi va face apariţia şi în Europa, pe căi oficiale sau pe piaţa gri.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video