Xiaomi a brevetat un smartphone cu ecran detașabil. La ce ar putea folosi?

08.08.2020
Xiaomi a brevetat un smartphone cu ecran detașabil. La ce ar putea folosi?
foto: xiaomi

În efortul de a face dispozitivele smartphone mai subțiri și mai elegante, producătorii au abandonat conceptul de acumulator detașabil, rezultând o construcție mai solidă dar nu atât de accesibilă pentru eventualele reparații. În mod similar conceptul de ecran detașabil brevetat de Xiaomi ar putea face telefoanele mai ușor de reparat, însă nu acesta este motivul pentru care schimbarea de design este luată în considerare.

Producătorii smartphone au încercat de-a lungul timpul tot felul de soluții pentru acomodarea camerei frontale: spațiu dedicat deasupra ecranului, spațiu decupat din suprafața ecranului, ecran perforat, mecanism retractabil pe lateralul carcasei, ecran care glisează pentru corpul carcasei, ascunderea camerei foto sub suprafața activă a ecranului, includerea unui al doilea ecran pe spatele telefonului care să elimine nevoia unei camere frontale dedicate. Până acum, niciuna dintre soluții nu a fost fără compromisuri, iar inovația descrisă în brevetul acordat pentru Xiaomi nu pare să fie o excepție.

Xiaomi brevetează smartphone-ul cu ecran detașabil

Potrivit descrierii furnizate, noul smartphone este alcătuit din două elemente principale: corpul carcasei și ecranul detașabil. Mai mult decât o piesă ușor de schimbat, ecranul este conceput pentru funcționa și după ce este separat de telefon. Asta înseamnă că modulul ecranului trebuie să includă o sursă de alimentare proprie și ceva electronică pentru preluarea semnalului video transmis de pe telefon în modul wireless.

Deși o explicație exactă nu este oferită, scopul ecranului detașabil ar putea fi de încadrare a imaginii folosind camera principală a telefonului, Xiaomi eliminând astfel nevoia pentru o cameră frontală dedicată. Un alt scenariu de utilizare ar putea fi încadrarea imaginii cu telefonul fixat la ceva distanță într-un trepied, spre exemplu, la obținerea unui portret sau poză de grup.

Cât despre costul și complexitatea designului propus, găsirea unui scenariu în care să poată fi justificată dezvoltarea unui produs comercial necesită un efort de imaginație considerabil. Rămâne de văzut la ce anume s-au gândit inginerii Xiaomi când au decis brevetarea acestei inovații.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult