Xiaomi a demonstrat un ecran touch flexibil, sugerând pregătirea unui smartphone cu design revoluţionar

18.10.2016
Xiaomi a demonstrat un ecran touch flexibil, sugerând pregătirea unui smartphone cu design revoluţionar

Xiaomi se alătură grupului din care fac parte deja Samsung, LG şi Lenovo, demonstrând prototipul funcţional al unui ecran touch flexibil, de folosit cu viitoare modele smartphone.

Promise încă de acum câţiva ani, dispozitivele smartphone cu carcasă flexibilă se tot lasă aşteptate, producătorii mulţumindu-se până acum să aplice diverse interpretări ale conceptului de ecran curbat.

Fără a promite nimic concret, Xiaomi a publicat un clip de 30 secunde în care este demonstrat un ecran funcţionând chiar în palma utilizatorului, luând forma acesteia pe măsură ce este atins pentru folosirea interfeţei touch.

Clipul nu dezvăluie însă nimic despre smartphone-ul care ar trebui să găzduiască noul ecran flexibil.

Între timp, alte zvonuri descriu două modele smartphone prevăzute cu ecrane OLED flexibile, care ar trebui să fie lansate în anul 2017. Primul ar urma să folosească un ecran care se îndoaie la jumătate, iar al doilea dispozitiv este o tabletă cu ecran de 8” care se rulează pentru transport.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult