Xiaomi anunță Black Shark 4, noua sa serie de smartphone-uri de gaming

24.03.2021
Xiaomi anunță Black Shark 4, noua sa serie de smartphone-uri de gaming

Black Shark, brandul de gaming din cadrul Xiaomi, a anunțat noua sa serie de telefoane pentru anul 2021. Black Shark 4 și Black Shark 4 Pro vin echipate cu specificațiile de top e care le așteptăm de la astfel de dispozitive, cât și cu încărcare foarte rapidă, butoane fizice dedicate jocurilor și ecrane foarte performante. Unul dintre avantajele acestor telefoane este însă prețul scăzut față de concurența din piață, în stilul Xiaomi.

Black Shark 4 Pro este comparabil în specificații cu alte modele mai scumpe

Modelul Black Shark 4 Pro este cel care vine echipat și cu Snapdragon 888, modelul de top de pe piață. Acesta beneficiază de un ecran 1080p+ la 144 Hz, care integrează și o tehnologie pe care n-am mai văzut-o de ceva vreme pe smartphone-uri: două zone de presiune, așa cum făceau telefoanele cu 3D Touch în urmă cu câțiva ani. Acestea ar putea fi configurate pentru a activa anumite butoane virtuale din jocuri, doar atunci când sunt apăsate mai tare.

Restul configurației este destul de standard pentru telefoanele moderne cu Android: 8 sau 12 GB LPDDR5 RAM și 256 GB stocare internă. Acumulatorul de 4.500 mAh se încarcă la 120 W, fiind necesară puțin peste jumătate de oră pentru o încărcare completă. Și da, încărcătorul rapid se regăsește în cutie, companiile producătoare păstrând acest accesoriu alături de telefoanele high-end.

Black Shark 4 pro

Un aspect mai ciudat al lui Black Shark 4 Pro este prezența a două butoane fizice pe laterala din dreapta. Acestea sunt retractabile și oferă un răspuns fizic, nu unul haptic, așa cum întâlnim la butoanele ultrasonice de pe ROG Phone sau alte smartphone-uri de gaming din trecut. Fiecare buton în parte beneficiază și de un slider care le poate ascunde sau scoate la suprafață. Senzorul de amprentă este pe laterală, integrat în butonul power, iar telefonul include și un jack de căști.

În ultimul rând, avem de a face cu un sistem foto de medie, cu un senzor principal de 64 megapixeli, o cameră ultrawide de 8 megapixeli și o cameră macro de 5 megapixeli. Camera frontală are 20 megapixeli și este integrată central într-un decupaj de dimensiuni mic.

black shark 4 button

Prețul pornește de la 4.000 yuan, adică 518 euro, iar modelul de top cu 12 GB RAM costă 585 euro (4.500 yuan).

Black Shark 4 folosește platforma hardware Snapdragon 870

Față de Black Shark 4 Pro, modelul standard face câteva compromisuri, însă și prețul este semnificativ mai mic, chiar dacă performanța nu este extrem de mult afectată. Avem de a face cu chipset-ul Snapdragon 870, cu opțiuni de 6,8 sau 12 GB RAM și 128 sau 256 GB stocare, cât și cu un ecran de 6,67” identic cu cel de pe modelul superior. De altfel, și bateria și încărcarea rămân la fel de performante.

Diferențele majore apar în cadrul capabilităților speciale. Nu mai există zonele de presiune dedicate, iar camera principală scade la 48 megapixeli. Surprinzător însă, butoanele fizice de pe laterală rămân și pe acest model. Black Shark 4 pornește de la 2.500 yuan, adică 325 euro și ajunge la 3.000 yuan, adică 390 euro.

Blask Shark 4

Ambele variante sunt disponibile momentan în China, însă generațiile precedente au venit la scurt timp și în Europa, putând fi comandate de pe site-ul oficial. Desigur, prețurile cresc puțin atunci când ajung în alte regiuni din cauza taxelor locale.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult