Xiaomi ar putea lansa Redmi 9 echipat cu chipsetul „de gaming” Helio G70 de la MediaTek

Autor: Aurelian Mihai 19.12.2019
Xiaomi ar putea lansa Redmi 9 echipat cu chipsetul „de gaming” Helio G70 de la MediaTek

Nu au trecut decât două lună de la lansarea actaulului model Redmi 8 şi succesorul acestuia deja este pe lista de lansări pentru prima partea a anului 2020.

Potrivit ultimelor zvonuri, Xiaomi va face trecerea de la chipseturi din gama Snapdragon la soluţii mai competitive pentru gama de buget, livrate de MediaTek. Redmi 9 urmează să fie primul beneficiar al chipsetului Helio G70, dezvoltat de producătorul chinez ca o soluţie low-cost pentru telefoane de gaming.

Văzut ca fiind echivalentul pentru gaming al chipsetului P70, modelul G70 va fi evident inferior soluţiei Helio G90 încadrată la gama de top, dar totuşi în măsură să ofere o experienţă convingătoare în jocuri de Android mai puţin solicitante.

 În timp ce modelul Redmi Note 8 Pro a fost primul smartphone bazat pe chip-ul MediaTek Helio G90T, adaptat pentru gaming, implementarea Helio G70 rezervată pentru modelul Redmi 9 este alternativa sa de buget, împerecheată cu un ecran de suprafaţă mai mare (6.6 inch), dar rezoluţie ceva mai mică. În locul configuraţiei cu 4GB RAM + 64GB memorie ar trebui să avem 3GB RAM + 32GB şi un preţ mai bun. Reţeta ar putea fi completată cu senzor de amprente pe spatele telefonului şi un acumulator de 5000mAh, care să ofere măcar o zi de utilizare în condiţii intensive.

Xiaomi ar putea dezvălui noul Redmi 9 în intervalul Q1 2020, probabil în perioada lunii martie, la doar 5 luni după modelul Redmi 8.

 

Tags: