Xiaomi are planuri mari pentru 2021: vrea să fie următorul Huawei și să întreacă chiar și Samsung

03.12.2020
Xiaomi are planuri mari pentru 2021: vrea să fie următorul Huawei și să întreacă chiar și Samsung

Xiaomi este probabil compania care se bucură de cele mai mari avantaje de când Huawei a început să întâmpine probleme cu telefoanele sale din cauza restricțiilor SUA. Nu numai că a rămas fără foarte mare concurență pe segmentele de piață pe care activează, însă acum are șansa de a crește și mai mult la nivel global. Conform unor informații publicate de Nikkei, Xiaomi plănuiește să atingă vânzări de smartphone-uri demne de recordurile absolute înregistrate de Huawei în anii precedenți.

Xiaomi se pregătește de vânzări record în 2021

Practic, Xiaomi vrea să devină noul Huawei, mai ales acum, când a depășit și Apple și Huawei în vânzări pe trimestrul al treilea la nivel global, fiind acum imediat în urma Samsung, pe locul al doilea în clasamentul producătorilor de smartphone-uri. Xiaomi plănuiește ca în 2021 să reușească să livreze 240 de milioane de unități de smartphone-uri la nivel global.

Dacă această cifră vi se pare cunoscută, este pentru că la final de 2019, atunci când problemele Huawei abia începeau, compania chineză a reușit să livreze 240 de milioane de smartphone-uri către clienți. Cu un an înainte, compania livra 200 de milioane de unități de telefoane într-un an pentru prima dată.

Conform zvonurilor, 240 de milioane ar fi doar minimum pe care Xiaomi dorește să îl atingă în următoarele 12 luni. Unii furnizori de componente ar fi primit comenzi pentru undeva în jurul a 300 de milioane de unități. Totuși, analiștii de afaceri spun că aceste planuri ar fi nerealiste, întrucât nu ar exista destule procesoare de la Qualcomm și MediaTek pentru a putea duce acest plan la bun sfârșit.

Cumva, Xiaomi pare să țintească pentru primul loc din clasamentul producătorilor de smartphone-uri. Anul trecut, în 2019, Samsung a livrat 298 de milioane de smartphone-uri. Cel mai probabil, Apple nu va putea să se apropie de Xiaomi în 2021, rămânând pe un loc 3, în fața Huawei, care va scădea și mai mult în vânzări după ce vânzarea diviziei Honor.

sursa: Nikkei

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult