Xiaomi dezvăluie primul smartphone Redmi cu Snapdragon 8 Gen 1

16.02.2022
Xiaomi dezvăluie primul smartphone Redmi cu Snapdragon 8 Gen 1

Anunțat pentru piața din China sub numele Redmi K50 Gaming, primul smartphone Redmi cu Snapdragon 8 Gen 1 ar putea ajunge pe piața europeană sub numele POCO F4 GT, oferind cam aceleași dotări la un preț ceva mai mare.

Încadrat la categoria telefoanelor de gaming cu buget restrâns, Redmi K50 Gaming este primul smartphone care preia cel mai puternic chipset din oferta Qualcomm fără a fi încadrat la un domeniu de preț inaccesibil pentru vasta majoritate a consumatorilor.

În cazul de față, vorbim despre echivalentul a 520 dolari, prețul fiind valabil începând cu 18 februarie și exclusiv în ofertele magazinelor cu livrare din China.

Redmi K50 Gaming POCO F4 GT

În afară de chipsetul cu performanțe de top și tendință evidentă de supraîncălzire în configurațiile care nu beneficiază de cele mai eficiente tehnologii de răcire cu putință, Redmi K50 Gaming vine și cu o cameră foto promițătoare, bazată pe celebrul senzor Sony IMX686, cu rezoluție 64MP. Oferta este completată cu un senzor ultra-wide de 8MP și cameră Macro de 2MP, ambele părând adăugate mai mult pentru acoperirea listei de specificații. Însă mult mai interesat este acumulatorul de 4700 mAh, asistat cu aceeași tehnologie de încărcare rapidă la 120W ca și telefoanele din gama de top semnate de Xiaomi. Lista dotărilor este completată cu senzor de amprente ultra-rapid, montat pe lateralul carcasei, difuzoare stereo optimizate de specialiștii brandului JBL, conectivitate Wi-Fi 6E pentru acces rapid la internet. La partea de software, regăsim versiunea MIUI 13 (bazată pe Android 12), preinstalată în ediția pentru China (fără servicii și aplicații Google preinstalate).

Redmi K50 Gaming POCO F4 GT

Deocamdată, Xiaomi nu oferă un echivalent Redmi K50, care să fie disponibil și pentru cumpărătorii din piețele vestice. Însă pentru acest scop al putea intra în joc brandul POCO, perceput ca o soluție de mijloc între gama de buget Redmi și oferta smartphone semnată de Xiaomi în mod direct. Avem până și un posibil nume – POCO F4 GT, cu finisaje ceva mai bune și preț sensibil mai mare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult