Xiaomi F1 ar putea fi un smartphone de gaming, puternic dar cu preţ foarte competitiv

Xiaomi F1 ar putea fi un smartphone de gaming, puternic dar cu preţ foarte competitiv

Vestea că Xiaomi livra pentru piaţa europeană cel mai ieftin smartphone motorizat de Snapdragon 845 s-a răspândit rapid, chiar dacă denumirea Pocophone F1 nu intrat imediat în atenţia pasionaţilor de jocuri pe mobil.

Potrivit zvonului iniţial, Pocophone F1 va fi cel mai ieftin smartphone cu chipset Snapdragon 845 dinsponibil cumpărătorilor europeni, cu un preţ de lansare în jurul sumei de 420 euro pentru modelul cu 6GB RAM şi 64GB stocare, respectiv 460 euro pentru varianta 6GB/128GB.

Denumirea F1 din numele de produs a dat însă unele semne de întrebare, părând că Xiaomi ar avea ambiţii mai mari decât doar să livreze o alternativă mult mai ieftină pentru modele flagship, ca Galaxy S9. Noi informaţii par să confirme suspiciunile, conturând Xiaomi F1 cu un design orientat către jocuri. Una dintre certificările Bluetooth SIG asociate acestui dispozitiv aruncă şi mai multă lumină: Pocophone F1 ete un smartphone „unicat” prevăzut cu vârful de gamă Qualcomm Snapdragonn 845 şi un sistem de răcire pe bază de lichid, care susţine menţinerea performanţelor la un nivel ridicat timp mai îndelungat.

La nivel global, Xiaomi Mi 8 rămâne cel mai ieftin telefon cu Snapdragon 845, preţul său de aproximativ 400 euro în magazinele din China neincluzând taxele de import aplicabile modelului european.

Totuşi, Pocophone F1 pare mai degrabă să fie versiunea europeană a lui Xiaomi Black Shark. La fel ca acesta, Xiaomi F1 a putea fi compatibil cu accesorii pentru gaming, cum este şi mini gamepad-ul ilustrat în poza de mai sus.

Din puţinele informaţii disponibile, aflăm că Pocophone F1 dispune de sistem dual camera cu rezoluţie 12MP (senzor optic cu pixeli de 1.4 micrometri) + 5MP, respectiv o cameră frontală de 20MP.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult