Xiaomi lansează Black Shark, primul său smartphone de gaming

16.04.2018
Xiaomi lansează Black Shark, primul său smartphone de gaming

Zvonurile din ultimele săptămâni care vorbeau despre un smartphone „de gaming” de la Xiaomi în parteneriat cu brandul Black Shark au fost confirmate la sfârşitul săptămânii trecute. Noul telefon Black Shark este un dispozitiv high-end dedicat gamerilor şi totodată primul concurent real pentru Razer Phone pe noua nişă de smartphone-uri realizate special pentru a rula jocuri video. Desigur, vorbim despre un smartphone foarte puternic, care vine şi cu o serie de surprize care l-ar putea face atractiv şi pentru cei care nu sunt interesaţi obligatoriu de gaming.

Black Shark de la Xiaomi vine cu un design interesant, ba chiar unic, fiind realizat decorat cu accente verzi  şi oferind un spate cu o formă mai ciudată, care face utilizarea telefonului mai confortabilă în timpul sesiunilor de gaming. Acesta beneficiază de butoanele normale de power şi volum pe partea din dreapta, însă pe partea stângă există un buton de tip slider de culoare verde, care activează un mod de performanţă îmbunătăţită, toate resursele telefonului fiind dedicate rulării jocurilor.

La interior, telefonul beneficiază de un sistem de răcire „pe apă”, spune Xiaomi, însă cel mai probabil este vorba despre răcire pasivă folosind o cameră cu vapori, ceva ce se foloseşte de multă vreme chiar şi pe smartphone-uri.

Acest sistem de răcire promite să reducă temperaturile chipset-ului Snapdragon 845 cu până la 8 grade faţă de un smartphone obişnuit, avantaj care poate să aducă performanţă în plus prin evitarea supraîncălzirii şi limitării performanţei din această cauză. Alături ce cel mai puternic procesor Qualcomm se regăsesc două configuraţii hardware: una cu 6 GB RAM şi 64 GB stocare şi una cu 8 GB RAM şi 128 GB stocare. Niciuna dintre variante nu beneficiază de slot pentru card microSD sau de jack pentru căşti.

Telefonul integrează şi un sistem dual-camera în configuraţie 12 + 20 megapixeli şi o cameră frontală de 20 megapixeli, cât şi un acumulator de 4.000 mAh, care ar trebui să asigure autonomie extinsă în jocuri. Din păcate, spre diferenţă de Razer Phone care vine cu un display QHD la 120 Hz, Black Shark oferă doar un panou Full HD+ la 60 Hz cu diagonală de 6”.

Un avantaj interesant al noului Black Shark faţă de alte telefoane este însă ataşamentul lateral numit „Black Shark gamepad”, care se ataşează de telefon şi oferă acces la un stick analogic şi câteva butoane fizice, care vor îmbunătăţi experienţa de joc. Acesta se vinde însă separat.

Xiaomi Black Shark va fi vândut începând cu data de 20 aprilie exclusiv în China, la preţuri accesibile pentru configuraţia oferită. Modelul de bază vine la 2.999 yuan, adică 475 de dolari, în timp ce modelul de top costă 3.499 yuan, adică 550 dolari. În ciuda faptului că telefonul vine cu Android 8.1 din fabrică, acesta rulează interfaţa Joy UI, o nouă versiunie de MIUI de la Xiaomi. Din acest motiv, Black Shark nu oferă compatibilitate cu Google Play Services şi implicit Google Play Store, deci importul unui astfel de dispozitiv va fi problematic. Nu există momentan informaţii despre lansarea acestui model în alte regiuni.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult