Xiaomi lansează POCO X5 și X5 Pro, modele cu specificații mid-range la prețuri sub ale concurenței

07.02.2023
Xiaomi lansează POCO X5 și X5 Pro, modele cu specificații mid-range la prețuri sub ale concurenței

Brandul POCO de la Xiaomi a anunțat primele sale telefoane pentru anul 2023. Vorbim despre Poco X5 și X5 Pro, două modele mid-range, care se bucură de specificații hardware pe care alte brand-uri le vând la prețuri semnificativ mai mari. Avem de a face însă cu ecrane OLED rapide, încărcare rapidă și camere de rezoluție înaltă pe  dispozitive care pornesc de la 200 de euro.

POCO X5 Pro oferă o experiență mid-range premium la un preț de buget

Poco X5 Pro este modelul care promite să aducă specificații pe care le vede de obicei pe la 400 sau 500 de euro, într-un telefon de vreo 300. Astfel, nu ar trebui să ne mire faptul că integrează un ecran AMOLED de 6,67” cu rezoluție Full HD+ la 120 Hz, și nici că atinge o luminozitate de 900 nits și oferă culori pe 10 biți. De asemenea, procesorul Snapdragon 778G, deși nu mai este cel mai nou din gama de medie superioară, încă oferă performanță destul de bună pentru gama de medie și va asigura performanță bună în majoritatea situațiilor.

Configurația de bază vine cu 6 GB RAM și 128 GB stocare, iar o versiune superioară vine cu 8 GB RAM și 256 GB stocare. Memoria RAM este de tip LPDDR4X, iar stocarea UFS 2.2, deci nu va fi foarte lentă, ci de nivel de flagship de acum câțiva ani.

Nici camerele nu sunt tocmai de ignorat, cu un senzor principal de 108 megapixeli, o cameră ultra-wide de 8 megapixeli și o cameră macră de 2 megapixeli. Camera frontakă are 16 megapixeli. Pentru un telefon de buget, faptul că filmează în rezoluție 4K este un bonus mare. Anterior, am tot văzut telefoane care integrau senzor de rezoluție mare, dar procesorul limita filmarea la Full HD.

Alte bonusuri ar fi bateria de 5.000 mAh cu încărcare la 67W, conectivitate Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, NFC, port infraroșu și chiar și un jack de căști de 3,5mm. Modelul de bază 6+128 GB pornește de la 250 de euro în „early bird”, după care va urca la 300 de euro. Modelul superior costă cu 50 de euro în plus și va fi de asemenea disponibil la o ofertă „early bird”.

POCO X5 coboară nivelul tehnologic cu o treaptă

Modelul Poco X5 „standard” vine cu avantaje similare, dar cu mici compromisuri pentru a atinge un preț mai mic și chiar și cu unele îmbunătățiri. De exemplu, ecranul de pe modeul inferior este tot AMOLED la 6,67”, tot Full HD+ la 120 Hz, însă are doar culori pe 8 biți, deci fără compatibilitate HDR. Avantajul este că are luminozitate și mai mare, la maximum 1.200 nits. De asemenea, sticla Gorilla Glass 5 este schimbată cu Gorilla Glass 3 pe POCO X5 Pro.

Procesorul este însă cel mai mare „downgrade”, întrucât acest model adoptă Snapdragon 695, cu 6 sau 8 GB RAM și 128 sau 256 GB stocare. Camera foto principală este de 48 megapixeli (cu filmare Full HD), cameră ultrawide de 8 megapixeli și, desigur, o cameră macro, dar o cameră de 13 megapixeli pe față. Capacitatea bateriei este aceeași, de 5.000 mAh, dar încărcarea este mai lentă, la 33W. Ambele modele sunt livrate cu încărcătorul rapid în pachet, deci nu vor fi probleme în identificarea unui încărcător compatibil.

Conectivitatea scade cu o generație, la Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1 și NFC, dar păstrează jack-ul de căști și port-ul infraroșu. Se pare că acest model este și rezistent la stropi de apă, cu rating IP53. Prețul pornește la „early bird” la 200 euro pentru 6+128 GB și va crește cu 50 de euro după terminarea ofertei.

poco x5 specs

Ceva dezamăgitor la ambele modele este însă software-ul. Ambele vin cu Android 12 preinstalat, dar cu variante diferite de MIUI. Modelul POCO X5 Pro va rula MIUI 14, în timp ce POCO X5 va folosi MIUI 13. Ambele modele debutează în India, dar vor fi disponibile și în alte regiuni în viitorul apropiat.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult