Xiaomi Mi 10S, lansat oficial. Vine cu Snapdragon 870 și cameră de 108MP

10.03.2021
Xiaomi Mi 10S, lansat oficial. Vine cu Snapdragon 870 și cameră de 108MP

Ceva mai ieftin decât vârful de gamă Mi 11, Xiaomi Mi 10S reprezintă un upgrade semnificativ pentru modelul flagship de anul trecut, la rândul să un produs foarte reușit.

Lansat deocamdată doar pentru piața din China, Mi 10S vine cu ecran AMOLED de 90Hz, o versiune supratactată a chip-ului SD 865 Plus și cameră foto de 108MP cu senzor furnizat de Samsung.

Ecranul cu rezoluție FHD+ este de tip curbat și vine protejat sub un scut Gorilla Glass 5. Acesta integrează senzorul de amprentă și acomodează o cameră frontală de 20MP, care însă nu este ascunsă sub suprafața activă.

Xiaomi Mi 10S

Capabilitățile audio reprezintă un punct forte pentru Xiaomi Mi 10S, telefonul venind cu difuzoare stereo optimizate de specialiștii Harman Kardon. Confirmând așteptările fanilor, experții SxOMark declară că acesta este cel mai bun sistem audio pe care l-au testat până acum pe un smartphone.

La partea din spate găsim un sistem quad-camera, delimitată într-un format de 3+1. Cele trei camere secundare, ultrawide de 8MP + 2MP macro și 2MP DoF apar separat de camera principală, bazată pe un senzor Samsung cu dimensiune 1/1.33” și rezoluție 108MP, respectiv cuplată unui sistem de lentile ce integrează stabilizare optică (OIS).

Xiaomi Mi 10S

Sub capotă, chipsetul Snapdragon 870 este împerecheat cu 8GB sau 12GB memorie RAM (în funcție de versiune), respectiv 128GB sau 256GB stocare internă cu format UFS3.0. Configurația este susținută cu un acumulator de 4780 mAh, acceptând încărcare rapidă folosind puteri de până la 33W în modul USB-C și 30W în modul wireless. Bonus, utilizatorii pot folosi telefonul Mi 10S și pentru încărcarea wireless a altor dispozitive compatibile, trimițând puteri de până la 10W în modul reverse wireless charging.

Xiaomi Mi 10S este livrat cu o versiune de Android 11 adaptată cu interfața MIUI 12. Fiind vorba de ediția adresată piețelor asiatice, telefonul nu vine cu pachetul Google Play Services, această versiune urmând să fie anunțată la o dată ulterioară pentru piețele vestice.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult