Xiaomi Mi 11: ieftin în China – mult mai scump în Europa și cu specificații inferioare

05.02.2021
Xiaomi Mi 11: ieftin în China - mult mai scump în Europa și cu specificații inferioare

Noul flagship  Xiaomi Mi 11 a fost anunțat cu un preț neașteptat de mic, raportat la dotările oferite. Din păcate, producătorul chinez pare că discriminează destul de mult între cumpărătorii din piața locală și cei din piețele vestice.

Potrivit zvonurilor încă neconfirmate oficial, versiunea ”globală” Xiaomi Mi 11 va fi lansată pentru piețele internaționale în data de 8 februarie, cu specificații mai slabe și prețuri semnificativ umflate față de ediția adresată cumpărătorilor din China.

Xiaomi a dezvăluit noul flagship Mi11 chiar la finalul anului 2020, conturând una dintre cele mai tentante oferte, de care cumpărătorii non-asiatici nu puteau profita, încă. Sigur, nimeni nu se așteaptă ca un produs dezvăluit pentru piața din China să ajungă în Europa cu preț neschimbat, în ecuație intrând și taxele de import, transport și promovare în campaniile de marketing.

Xiaomi Mi 11

Totuși, de la un preț de 39999 yuan (500 euro) pentru varianta de bază cu 8 GB RAM și 128 GB stocare la 799 euro pentru același telefon vândut în magazinele europene este cale lungă. Iar pentru varianta cu 256GB stocare internă prețul ar putea crește cu încă 100 euro, la 899 euro.

Prețurile zvonite, dar încă neconfirmate de producătorul chinez, par să fie în ton cu afirmațiile CEO-ului Lei Jun, care tocmai a întrebat fanii dacă ar fi dispuși să cumpere un telefon Xiaomi de 1500 dolari și în ce condiții, încercând să afle care sunt dotările așteptate de aceștia.

Repoziționarea Xiaomi ca și brand de telefoane premium pare o soluție la îndemână pentru compensarea pierderilor cauzate de pandemia COVID-19, însă doar dacă imaginea de brand și reputația construită de-a lungul anilor pot rezista acestui test. Din păcate pentru Xiaomi, fixarea unor prețuri substanțial diferite pentru cumpărătorii asiatici și cei aflați în alte regiuni ale lumii este de natură să erodeze această reputație, mai ales dacă versiunea „occidentală” a produsului respectiv vine și cu specificații inferioare.

Potrivit aceleiași surse, versiunea de bază chinezească a lui Xiaomi Mi 11  vine cu 12GB memorie RAM, în timp ce varianta „Global” dispune de 8GB RAM, indiferent de opțiunea aleasă pentru stocare internă.

Evident, este perfect plauzibil ca prețurile zvonite să fie incorecte. Vom afla asta cu certitudine pe 8 februarie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult