Xiaomi Mi 11 Lite, așteptat cu un chipset Qualcomm încă neanunțat și zoom optic 5X

01.02.2021
Xiaomi Mi 11 Lite, așteptat cu un chipset Qualcomm încă neanunțat și zoom optic 5X

Xiaomi Mi 11 Lite, versiunea mai ieftină a primului telefon cu Snapdragon 888, ar putea fi lansată în luna martie echipată cu un chipset Qualcomm încă neanunțat.

Potrivit zvonurilor circulate pe rețele de socializare din China, modelul low-cost Xiaomi Mi 11 Lite vine echipat cu un chipset Qualcomm din gama mid-range, identificat cu numele de cod SM7350. Telefonul ar urma să dispună de 6GB memorie RAM și 128GB stocare internă, cameră principală de 64MP și modul telephoto cu zoom optic 5X. Ecran de tip LCD-IPS suportă rezoluție FHD+ și rată de refresh la 120Hz.

Xiaomi Mi 11 Lite

Potrivit speculațiilor, acesta ar putea fi Snapdragon 755G, un chipset cu performanțe de nivel mid-range, realizat folosind procesul de fabricație pe 5nm și echipat cel puțin cu un nucleu de înaltă performanță din seria Cortex-A78.

Comparat cu senzorul de 108MP livrat pe flagship-ul Xiaomi Mi11, camera de 64MP disponibilă pe modelul Lite reprezintă un compromis destul de mare, însă oferta ar putea fi îndulcită cu un preț atractiv.

Exceptând designul exterior foarte asemănător, modelul Lite are relativ puține caracteristici în comun versiunea bazată pe SD 888, cel din urmă dispunând de ecran AMOLED cu rezoluție QHD, modem 5G integrat și mai multă memorie RAM.

Potrivit unor zvonuri mai vechi, Xiaomi Mi 11 Lite ar putea debuta cu prețul de 350 dolari (valabil în magazinele asiatice).

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult