Xiaomi Mi 11 Pro: cameră superioară și un design nou pentru spate

02.01.2021
Xiaomi Mi 11 Pro: cameră superioară și un design nou pentru spate

Xiaomi Mi 11 pare să fie smartphone-ul momentului, compania chineză integrând în acesta nu doar cel mai puternic procesor disponibil în acest moment pentru dispozitive cu Android, Snapdragon 888, dar și probabil cel mai performant display de până acum. Totuși, ambițiile Xiaomi pentru 2021 sunt mai mari de atât, întrucât este în plan și un model Mi 11 Pro, echipat cu o cameră superioară și probabil alte capabilități îmbunătățite. Nu este prima dată când auzim despre acest model, însă e prima dată când vedem fotografii care par a fi reale cu partea din spate a telefonului.

Xiaomi Mi 11 Pro va aduce upgrade-uri la nivelul camerei foto

Fotografia de mai sus a fost publicată pe rețeaua de socializare Weibo din China, și evidențiază în special un nou modul de camere foto, semnificativ diferit față de cel de pe noul Xiaomi Mi 11. Vorbim despre un design ceva mai ciudat față de ceea ce n-am obișnuit să vedem pe telefoane în 2020, cu un modul dispus mai degrabă pe lățime decât pe înălțime.

Xiaomi Mi 11 deja integrează un senzor principal de 108 megapixeli și o cameră secundară ultra-wide, cu un modul macro pentru camera a treia. Se pare însă că Xiaomi Mi 11 Pro va beneficia însă de o cameră superioară pentru zoom, echipată cu un obiectiv periscopic și capabilitatea de a apropia până la 120 de ori subiectul.

Acesta nici măcar nu ar fi primul telefon Xiaomi cu zoom 120x. Xiaomi Mi 10 Ultra de anul trecut beneficiază de o cameră cu zoom similar. Restul camerelor par să fie din nou un wide de 108 megapixelli, un ultra-wide și probabil un zoom intermediar sau o cameră macro.

xiaomi mi 11 pro

În termeni de dimensiuni și performanțe, ne așteptăm însă să vedem multe similarități între Mi 11 și Mi 11 Pro. Probabil că producătorul chinez nu va avea de unde să cumpere paneluri OLED mai performante, iar procesorul Snapdragon 888 nu are momentan alternative competitive.

Lansarea lui Xiaomi Mi 11 Pro este așteptată în următoarele câteva săptămâni, zvonurile sugerând luna februarie pentru prezentarea oficială.

sursa: MyDrivers

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult