Xiaomi Mi 11 Ultra este noua alternativă Galaxy S21 Ultra

29.03.2021
Xiaomi Mi 11 Ultra este noua alternativă Galaxy S21 Ultra

Xiaomi Mi 11 Ultra este cel mai puternic și bine dotat smartphone lansat până acum de producătorul chinez, conturând o alternativă credibilă la celebrul livrat de Samsung.

Lansat în luna decembrie, Xiaomi Mi 11 a fost primul smartphone cu chipset Snapdragon 888 disponibil oficial, însă producătorul Chinez a păstrat ce era mai bun pentru mai târziu. Xiaomi Mi 11 Ultra completează oferta alcătuită deja din modelele Mi11, Mi 11 Pro și Mi 11 Lite, devenind primul telefon Xiaomi cu dotări încadrate la categoria premium flagship.

Xiaomi Mi 11 Ultra

 

La nivel de bază, Mi 11 Ultra nu este foarte diferit de versiunile deja lansate, oferind același chipset Snapdragon 888, ajutat însă cu 12GB memorie RAM LPDDR5 și 256GB stocare internă cu format UFS 3.1. Ecranul este un model AMOLED cu patru laturi curbate, afișând imagini la rezoluție WQHD+ folosind rată de refresh la 120Hz, pe o diagonală de 6.81 inch. Pentru optimizarea folosirii bateriei, Xiaomi a implementat tehnologia AdaptiveSync, asigurând comutarea dinamică la rate de refresh mai puțin solicitante în momentele de utilizare mai puțin intensivă. Vizând experiența oferită în jocurile de mobile, ecranul folosește interfață touch cu rată de eșantionare a comenzilor la 480 Hz.

xiaomi mi 11 ultra

Spre deosebire de modelul standard Xiaomi Mi 11, Mi 11 Ultra schimbă senzorul de 108MP cu unul de 50MP, aparent inferior. De fapt, noul super-senzor de 1/1.12 inch oferă sensibilitate mult mai bună în condiții de luminozitate redusă. Totodată, telefonul mai oferă cameră ultra-wide de 48MP + cameră periscope de 48MP, însă cu zoom optic până la valoarea 5X.

Acumulatorul de 5000mAh poate fi încărcat folosind puteri de până la 67W, atât în modul USB-C dar și modul wireless, rezultând un timp de încărcare 0-100% de 36 minute. Bonus, telefonul suportă și modul revers charging, livrând în modul wireless puteri de până la 10W pentru accesoriile compatibile.

 

Lista dotărilor este completată cu certificare IP68 împotriva pătrunderii de apă și praf, difuzoare stereo optimizate de specialiștii Harman Kardon și un motor de vibrații ultra-performant.

Echipar cu 12GB memorie RAM și 256GB stocare internă,  Xiaomi Mi 11 Ultra costă 1199 euro. Telefonul are spate ceramic premium și este disponibil în două culori: Ceramic White și Ceramic Black.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult