Xiaomi Mi 11T primește specificații. Downgrade față de actualul Mi 10T

16.08.2021
Xiaomi Mi 11T primește specificații. Downgrade față de actualul Mi 10T

Xiaomi Mi 11T promite să fi un flagship de buget veritabil, însă producătorul chinez pare că discriminează consumatorii vestici de cei locali, livrând o cameră foto mult mai slabă decât întâlnim pe actualul Mi 10T.

Per total, Xiaomi Mi 11T va fi un flagship de buget simțitor mai puternic și cu ecran mai bun decât predecesorul Mi 10T. Însă cum rămâne cu camera foto?

Potrivit specificațiilor neoficiale, Xiaomi va livra seria Mi 10T cu o cameră foto de 64MP bazată pe un senzor furnizat de producătorul chinez OmniVision (OV64B). În schimb, ediția pentru piața din China ar urma să primească același senzor Samsung ISOCELL HM2 folosit și cu seria Mi 10T. În schimb, nemulțumiții care au evitat actualul model din pricina folosirii unui ecran LCD vor fi încântați să afle că Xiaomi a selectat pentru succesorul Mi 11T un ecran OLED, superior în privința unghiurilor de vizibilitate, dar cu rată de refresh redusă la 120Hz, comparat cu 144Hz la modelul actual. Per total, reducerea ușoară a ratei de improspătare a imaginii ar putea să nici nu conteze, ecranele OLED oferind timpi de răspuns net superiori soluțiilor LCD-IPS, cu minime compromisuri în privința acurateții nuanțelor de culoare.

Xiaomi Mi 11T

Pe lista dotărilor foto mai intră un senzor Sony IMX355 (8MP) pentru camera wide-angle, alăturat unui senzor ”telemacro” capabil să ofere zoom optic până la valoarea 3X.

În timp ce performanțele modelului Mi 10T au fost date de puternicul Snapdragon 865, Mi 11T pare să facă un pas înapoi, în direcția soluției MediaTek Dimensity 1200. Acesta nu doar că este mai lent decât actualul vârf de gamă Snapdragon 888, dar este surclasat chiar și de soluția anterioară SD865, mici îmbunătățiri putând fi consemnate pe partea consumului de energie.

Astfel, cei care doresc cea mai bine echipată versiune a lui Xiaomi Mi 11T ar trebui să o comande direct din ofertele magazinelor din China, unde este așteptată sub denumirea Redmi K40 Ultra. Interesantă este că și actuala versiune Redmi K40 vine cu chipsetul Snapdragon 888, perspectiva ca varianta K40 Ultra să vină cu un chipset MediaTek părând complet neverosimilă.

Potrivit datelor de până acum Xiaomi va debuta seria Mi 11T în preajma lunii octombrie, la un an după debutul seriei Mi 10T.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult