Xiaomi Mi 6X/A2 este foarte aproape de lansare. Vine cu design modernizat

27.03.2018
Xiaomi Mi 6X/A2 este foarte aproape de lansare. Vine cu design modernizat

Toate privirile sunt îndreptate astăzi către noul model Xiaomi Mi MIX 2S şi către noul Huawei P20, însă majoritatea utilizatorilor nu îşi vor cumpăra asemene modele premium. Întrucât modelul Xiaomi Mi 5X/Mi A1 de anul trecut s-a dovedit a fi un adevărat succes, fiind echipat cu hardware de calitate şi vândut la un preţ accesibil, producătorul chinez se pregăteşte să lanseze un nou dispozitiv din această serie, de data aceasta cu design modernizat.

Dispozitivul de faţă a fost depistat în baza de date TENAA, autoritatea chineză care se ocupă cu testarea şi certificarea dispozitivelor electronice înainte de a intra pe piaţă şi pare a fi noul Xiaomi Mi 6X, care în Europa ar putea ajunge în magazine sub numele Mi A2, fără interfaţa proprietară realizată de producător. Telefonul adoptă un design cu ecran pe format 18:9 şi un spate metalic, care este însă cosmetizat cu un sistem dual-camera similar cu cel de pe iPhone X, cu doi senzori orientaţi pe verticală, cu un blitz LED între ele. Tot pe spate poate fi observat şi un senzor de amprentă rotund.

Nu ştim multe despre hardware-ul intern al telefonului, însă TENAA a dezvăluit diagonala display-ului: 5,99” şi capacitatea acumulatorului, de 2.910 mAh, mai mică cu 170 mAh faţă de generaţia Mi 5X/A1. Nu este clar când va veni anunţul oficial al acestui nou model şi nici preţul la care va fi disponibil la raft, însă având în vedere că Xiaomi Mi A1 a venit în Europa la aproximativ 200 de euro, probabil că nici noul model nu va fi foarte departe, în ciuda upgrade-urilor.

Având în vedere că imaginile prezintă un dispozitiv cu spate din aluminiu de culoare roşie, putem să ne aşteptăm şi la alte culori aprinse, însă cu siguranţă „clasicele” culori negru şi argintiu nu vor fi ignorate.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult