Xiaomi Mi 9, pregătit cu o cameră foto de 48MP şi tehnologie fast charging

04.01.2019
Xiaomi Mi 9, pregătit cu o cameră foto de 48MP şi tehnologie fast charging

Apărut într-o poză neoficială, Xiaomi Mi 9 promite să impresioneze cu performanţele sale foto şi ecranul AMOLED de 6.4”.

Aşteptat cu sistem triple-camera la partea din spate, Xiaomi Mi 9 ar urma să folosească un senzor SONY IMX 586 pentru obţinerea de poze la rezoluţia de 48MP. Un alt senzor de 12MP foloseşte la obţinerea pozelor în modul wide, iar un al treilea senzor optic va permite aproximarea adâncimii şi aplicarea efectelor bokeh. La partea din faţă găsim un senzor SONY IMX 576, cu rezoluţie 24MP.

Xiaomi Mi 9 pune în centrul atenţiei un ecran cu rezoluţie FHD+ şi rată de aspect 19:9, decupat la partea de sus. Din punct de vedere al designului exterior, noul smartphone se aseamănă cu modelul Huawei P20 Pro la partea din spate şi rivalul OnePlus 6T la cea din faţă.

Configuraţia va fi bazată pe chipsetul Snapdragon 855, noul flagship Qualcomm dezvoltat pentru folosirea cu telefoane high-end. Acesta include un modem X24 LTE, cea mai rapidă soluţie oferită până acum de Qualcomm pentru conectarea la reţele 4G. Pe lista dotărilor mai intră un acumulator de 3500 mAh şi tenologie de încărcare rapidă. Din păcate, funcţia de încărcare wireless nu este suportată, însă producătorul asiatic include în pachetul cu accesorii un adaptor AC capabil să furnizeze o putere de până la 32W prin cablul USB-C.

Lista dotărilor ar putea fi completată cu senzor de amprente instalat sub ecran.

Xiaomi Mi 9 dispune în versiunea standard de 6GB memorie RAM şi 128GB spaţiu de stocare, preţul urmând să pornească de la aproximativ 383 euro în ofertele magazinelor asiatice.

Aşteptat să fie dezvăluit oficial în luna februarie, cu ocazia expoziţiei MWC 2019, Xiaomi Mi 9 şi-ar putea face apariţia în ofertele magazinelor în perioada martie-aprilie, echipat cu versiunea Android 9 Pie şi interfaţa MIUI 10.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult