Xiaomi Mi A2 Lite primeşte actualizarea la Android 9.0 Pie

29.11.2018
Xiaomi Mi A2 Lite primeşte actualizarea la Android 9.0 Pie

Promisiunea dispozitivelor Android One pare să fie îndeplinită de producătorii care le lansează, acestea primind destul de repede actualizări la cele mai noi versiuni ale sistemului de operare. Xiaomi încă nu oferă Android 9.0 Pie pe dispozitivele sale echipate cu interfaţa proprietară MIUI, însă deja începe să livreze noua versiune pe modelul Mi A2 Lite, versiunea mai ieftină din gama 2018 de dispozitive Android One.

Cei care au un Xiaomi Mi A2 Lite vor începe să primească foarte curând notificări pentru actualizare la Android 9.0 Pie, care va aplica inclusiv cel mai recent update de securitate pentru luna noiembrie. Printre noutăţi vor fi evidente în special interfaţa nouă de navigaţie bazată pe gesturi, aceeaşi pe care o găsim şi pe dispozitivele Google Pixel, alături de funcţii precum App Actions şi Slices pentru acces la anumite capabilităţi chiar şi fără să porneşti aplicaţia, prin integrare cu Google Assistant.

O altă noutate pentru Xiaomi Mi A2 Lite este instalarea unei aplicaţii numite Radio FM pentru redarea posturilor de radio, alături de o pereche de căşti pe jack. Desigur, noile funcţii de intimitate precum oprirea microfonului şi camerei pentru aplicaţiile care nu sunt folosite în mod activ vor fi de asemenea accesibile, asemeni tuturor dispozitivelor care rulează deja Android 9.0 Pie. Utilizatorii se vor bucura şi de o autonomie îmbunătăţită, noul sistem de operare oferind optimizări pentru consumul de energie.

Actualizarea pentru Xiaomi Mi A2 Lite ocupă 1 GB şi poate fi descărcată direct pe dispozitiv în regim OTA (over-the-air). Este posibil ca nu toate dispozitivele Mi A2 Lite să primească update-ul în acelaşi timp, însă cu siguranţă va ajunge la toţi utilizatorii în următoarele câteva zile.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult