Xiaomi MI Max, smartphone-ul cu ecran de 6.4” care încă încape în buzunar

25.04.2016
Xiaomi MI Max, smartphone-ul cu ecran de 6.4” care încă încape în buzunar

Tot mai căutate de public, smartphone-urile cu ecran mare au căpătat proporţii de neconceput în urmă cu doar câţiva ani, încât simpla manevrare cu o singură mână şi transportul în buzunar au ajuns să reprezinte o provocare în sine.

Chinezii de la Xiaomi caută să schimbe această percepţie, promovând noul lor phablet ca pe un dispozitiv suficient de compact pentru a încăpea în buzunare obişnuite, fără ca acesta să incomodeze în timpul mersului sau să riscăm deteriorarea sa la o mişcare bruscă. Însă afirmaţia este făcută cu referire la modelul Xiaomi Mi Max, un smartphone aşteptat să ofere un ecran de 6.4”, semnificativ mai mare decât cel de 5.7” folosit cu seria Galaxy Note a rivalului Samsung.

Din păcate singura imagine de prezentare oficială nu pune foarte bine în perspectivă mărimea carcasei, lăsând posibilitatea ca acesta să folosească în fapt un ecran mai mic, posibil cu dimensiune apropiată modelului Samsung.

Cât despre detaliile configuraţiei, datele colectate în arhiva cu rezultate GFXBench descriu un telefon Xiaomi MI Max cu dotări de nivel mid-range inferior, motorizat de un chipset hexa-core Snapdragon 808 ajutat cu numai 2GB memorie RAM. Ecranul de 6.4” ar urma să ofere rezoluţie 1080p, lista dotărilor fiind completată cu 16GB memorie internă şi o cameră foto de 16MP.

Potrivit ultimelor informaţii disponibile, Xiaomi MI Max ar urma să fie prezentat oficial în data de 10 mai 2016, aceeaşi zi în care este dezvăluit şi Huawei V8, un phablet rival cu ecran de 5.7”.

Citeşte şi Samsung Galaxy Note 6: o listă neoficială cu specificaţiile tehnice

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult