Xiaomi Mi MIX 2S a fost prezentat oficial. Integrează un chipset puternic şi o cameră de top

27.03.2018
Xiaomi Mi MIX 2S a fost prezentat oficial. Integrează un chipset puternic şi o cameră de top

În timp ce aşteptăm alte două evenimente importante de astăzi, lansarea Huawei P20 şi prezentarea noilor dispozitive orientate către educaţie ale Apple, Xiaomi a anunţat noul său dispozitiv din gama premium: Mi MIX 2S. Acesta confirmă multe dintre zvonurile pe care le-am auzit în ultima perioadă, dar şi infirmă câteva informaţii care au ajuns pe internet sub formă de zvonuri. Fără doar şi poate însă, noul MIX 2S este un flagship în adevăratul sens al cuvântului, capabil să ţină pasul cu oferta concurentă.

Fiind un simplu upgrade al lui Mi MIX 2, lansat anul trecut, noul MIX 2S nu schimbă foarte multe pe partea frontală. Avem acelaşi ecran AMOLED de 5,99” cu rezoluţie Full HD+ (2.160 x 1.080 pixeli), alăturat unor configuraţii cu 6 GB RAM şi 64 sau 128 GB stocare şi 8 GB RAM şi 256 GB stocare şi unui chipset Snapdragon 845 de la Qualcomm, acelaşi pe care Samsung îl integrează în versiunile din SUA şi China ale lui Galaxy S9 şi cel pe care l-am întâlnit de curând pe Sony Xperia XZ2.

Adevărata noutate este însă camera foto, care reuşeşte să depăşească multe dispozitive concurente, fiind în acest moment la egalitate pentru locul trei în topul DxOMark, alături de iPhone X şi Huawei Mate 10 Pro şi imediat sub Pixel 2 şi Galaxy S9 Plus. Acesta este primul dispozitiv Mi MIX de la Xiaomi cu sistem dual-camera, compania chineză integrând în acesta doi senzorid e 12 megapixeli, una dintre acestea fiind folosită pentru zoom.

Diafragma F/1.8 asigură performanţă bună în condiţii de iluminare precare, în timp ce senzorul principal cu pixeli mari, de 1,4nm captează mai multă lumină în imagini. În testele DxOMark, această cameră este la egalitate cu cea de pe iPhone X la capitolul foto şi cu un singur punct mai jos la capitolul video. Nu în ultimul rând, camera beneficiază de un algoritm de inteligenţă artificială, care poate realiza setări automate petnru 206 scene diferite, poate adăuga un efect bokeh şi ajută la îmbunătăţirea autoportretelor.

Telefonul se lansează pe 3 aprilie în China, la preţuri între 525 şi 635 de dolari, în funcţie de configuraţie. Xiaomi a prezentat Mi MIX 2S ca un telefon „global”, sugerând că acesta ar putea ajunge şi pe alte pieţe.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult