Xiaomi Mi MIX 2S ar putea fi primul telefon cu ecran pe întreaga suprafaţă frontală

Xiaomi Mi MIX 2S ar putea fi primul telefon cu ecran pe întreaga suprafaţă frontală

În ciuda faptului că au mai existat şi alte modele de telefoane cu ecrane edge-to-edge în trecut, Xiaomi Mi MIX a fost cel care a dat startul trendului care este adoptat acum de întreaga industrie. Producătorul chinez a lansat deja şi cea de-a doua generaţie a telefonului cu cel mai mare raport corp-display, însă cea de-a treia versiune pare să fie cea care va aduce la realitate promisiunea unui dispozitiv cu display pe întreaga parte frontală.

Au apărut online imagini cu un nou dispozitiv Xiaomi numit Mi MIX 2S, ceea ce sugerează că nu va fi un produs complet nou, fiind probabil încă bazat pe tehnologiile dezvoltate pentru modelul Mi MIX 2. Acesta oferă un design cel puţin impresionant, fiind realizat în jurul unui display care acoperă întregul corp al telefonului pe partea din faţă, singura mică parte omisă fiind un locaş în colţul din dreapta al ecranului, decupat pentru a face loc camerei frontale.

Chiar dacă la prima vedere această decizie pare ciudată, în utilizare cu siguranţă că aceasta nu va afecta cu nimic experienţa. Telefoanele cu „breton” sunt dovada clară că utilizatorul petrece mai mult timp cu ochii în partea centrală a display-ului, în timp ce partea de sus este de cele mai multe ori ignorată. Probabil că mulţi producători de telefoane regretă acum că au ales să împrumute design-ul lui iPhone X, cu o parte decupată poziţionată central, soluţia Xiaomi fiind mult mai elegantă.

La capitolul hardware, se zvoneşte că Mi MIX 2S va beneficia de un chipset Snapdragon 845, 8 GB memorie RAM şi 128 GB spaţiu de stocare pentru varianta de top şi 6 GB RAM cu opţiuni de 64, 128 sau 256 GB. Camera frontală pare să fie identică cu cea de pe Mi MIX 2, echipată cu un senzor de 5 megapixeli f/2.0, în timp ce display-ul păstrează rezoluţia Full HD+ de 2.160 x 1.080 pixeli.

Alte detalii nu sunt disponibile în acest moment, însă lipsa senzorului de amprentă din imaginile de faţă ar putea sugera integrarea sa în display folosind componente Synaptics. Anunţul oficial este aşteptat în următoarele câteva săptămâni, însă este posibil ca telefonul să fie absent de la Mobile World Congress.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult