Xiaomi Mi MIX 4 ar putea fi primul telefon al companiei cu o cameră sub ecran

08.07.2021
Xiaomi Mi MIX 4 ar putea fi primul telefon al companiei cu o cameră sub ecran

Era telefoanelor fără cameră foto frontală vizibilă este foarte aproape, iar ZTE a „furat” startul încă de anul trecut cu modelul Axon 20 5G. Anul acesta am putea primi însă și un model de la Xiaomi, integrat în exclusivista serie MIX. Mi MIX 4 ar putea fi primul model al companiei cu o cameră foto ascunsă în spatele ecranului OLED, iar primele fotografii cu ceea ce ar putea fi design-ul telefonului au fost publicate pe internet. Imaginile sunt deopotrivă impresionante și… complet în limitele așteptărilor.

Xiaomi Mi MIX 4 ar continua seria ecranelor „complete”

Telefoanele din seria MIX au dorit întotdeauna să ofere un ecran complet, fără întreruperi. De la primul model, cu o cameră frontală poziționată în partea de jos, la modelul Mi MIX 3 cu un sistem slider, Xiaomi a tot încercat să aducă pe piață ecrane „full”. Sigur, modelul Mi MIX Alpha, conceptul cu ecran pe toate părțile a fost puțin exagerat, dar compania a decis să nu mai lanseze acel dispozitiv în magazine.

Imagini cu Mi MIX 4 au ajuns pe internet datorită lui Ice Universe, un „leaker” cu reputație în industrie. Acesta a publicat o fotografie cu ceea ce pare a fi un telefon cu ecran complet, fără decupaje, cu colțuri ușor rotunjite și mici curburi pe marginile laterale.

Acesta descrie telefonul drept o îmbunătățire a tehnologiei UPC (under panel camera), probabil față de ZTE Axon 20 5G, spunând că zona transparentă nu va fi evidentă atunci când te uiți la telefon cu ochiul liber. Asta sugerează că o cameră foto sau video îndreptată spre acea zonă, ar putea totuși să observe diferențe.

Momentan nu știm foarte multe despre Mi MIX 4, însă este posibil să îl vedem anul acesta. Și Samsung pregătește un telefon cu o cameră frontală ascunsă, însă ambițiile producătorului sud coreean sunt ceva mai mari. Zvonurile spun că Galaxy Z Fold3 va fi primul telefon al companiei care beneficiază de această capabilitate, ascunzând camera în spatele unui ecran OLED pliabil.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult