Xiaomi Mi Note 2 ar putea fi lansat şi în versiune cu 8 GB RAM

22.09.2016
Xiaomi Mi Note 2 ar putea fi lansat şi în versiune cu 8 GB RAM

În ultimii ani, companiile din China au început să producă hardware din ce în ce mai puternic, la preţuri competitive faţă de alţi producători. Astfel, primele smartphone-uri cu ecrane cu rezoluţii înalte sau cu foarte mult RAM sunt produse de Xiaomi, OPPO, VIVO sau OnePlus, nu de Apple şi Samsung, care sunt lideri de piaţă la nivel mondial. După un declin semnificativ în ultimele câteva luni, Xiaomi pare să încerce să intre iar în topuri cu specificaţii tehnice de top pe modelul Mi Note 2.

O serie de screenshot-uri cu  meniul „about” din setările noului smartphone de la Xiaomi dezvăluie o serie de detalii neaşteptate, unele chiar în premieră. Mi Note 2 nu a fost un secret, existenţa telefonului fiind dezvăluită de mai multe luni pe internet. Uimitor este faptul că telefonul nu va veni doar în varianta cu 6 GB RAM , considerată la momentul leak-urilor precedente „high-end”, ci şi într-o variantă cu 8 GB RAM. Alături de această cantitate impresionantă de memorie, găsită în prezent doar pe computere şi console de jocuri, telefonul pare să includă şi un chipset Snapdragon 821 la 2,6 GHz, cât şi un display de 5,7” bazat pe panou AMOLED.

Zvonurile, cât şi imaginile noi sugerează că acest model cu 8 GB memorie RAM va fi numit Mi Note 2 PRO, versiunea cu 6 GB RAM fiind versiunea standard. Nu în ultimul rând, spaţiul de stocare standard pentru această versiune de top a telefonului pare să fie de 256 GB, dintre care 212,2 vor fi utilizabili. Xiaomi Mi Note 2 PRO ar putea fi lansat în lunile care au rămas din 2016, cu sistemul de operare MIUI 8, bazat pe Android 7.0 Nougat. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult