Xiaomi opreşte suportul tehnic pentru şapte modele de telefoane Redmi

05.04.2019
Xiaomi opreşte suportul tehnic pentru şapte modele de telefoane Redmi

Xiaomi este unul dintre producătorii smartphone recunoscuţi pentru suportul extins asigurat produselor sale, chiar şi modele de acum patru-cinci ani primind acces la cea mai nouă versiune a firmware-ului MIUI. Din păcate, compania pare că va renunţa la această practică.

Cu un anunţ sec, făcut pe forumul oficial de discuţii, Xiaomi confirmă oprirea suportului tehnic pentru şapte modele smartphone din gama Redmi:

  • Xiaomi Redmi Note 4
  • Xiaomi Redmi 3S
  • Xiaomi Redmi 3X
  • Xiaomi Redmi 4
  • Xiaomi Redmi 4A
  • Xiaomi Redmi Note 3
  • Xiaomi Redmi Pro

 

Practic, asta înseamnă că posesorii dispozitivelor mai sus amintite nu vor primi actualizări la următoarea versiune MIUI 11 şi niciuna dintre versiunile Beta de firmware dezvoltate de acum înainte. Anunţul a apărut simultan şi pe versiunea pentru India a forumului Xiaomi, ceea ce înseamnă că probabil toate variantele Redmi Note 4 au accesul tăiat de la noi actualizări firmware. Singurele excepţii sunt patch-urile care remediază probleme de securitate urgente.

Din păcate vestea a venit într un moment cum nu se poate mai prost, Xiaomi confirmând că în urma actualizării la versiunea MIUI 11 practica afişării de reclame în interfaţa Android va fi oprită. În mod evident, măsura nu se aplică şi dispozitivelor scoase de pe lista de acces la suport tehnic.

Pentru restul produselor Xiaomi, care se nu se regăsesc pe lista neagră, actualizările de firmware vor fi livrate după acelaşi calendar ca şi până acum.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult