Xiaomi pregăteşte „Black Shark”, un smartphone de gaming care va rivaliza Razer Phone

04.04.2018
Xiaomi pregăteşte „Black Shark”, un smartphone de gaming care va rivaliza Razer Phone

Razer Phone este în acest moment singurul smartphone orientat către gaming de pe piaţă, însă în curând acesta ar putea primi concurenţă de la Xiaomi. Producătorul chinez lucrează în parteneriat cu producătorul de accesorii de gaming Black Shark Technology la un „Black Shark Phone”, care va oferi hardware de top şi funcţii speciale pentru gaming. Din fericire, nu va trebui să aşteptăm foarte mult pentru a afla mai multe despre telefon, întrucât lansarea lui este foarte aproape.

Black Shark urmează să fie dezvăluit săptămâna viitoare, pe 13 aprilie, în cadrul unui eveniment care va avea loc în China. De fapt, telefonul ar urma să fie lansat exclusiv în această regiune, iar disponibilitatea lui ar putea fi foarte limtată, în comparaţie cu alte modele de telefoane de la Xiaomi. Motivul ar putea fi chiar display-ul, care va fi primul de pe piaţă capabil să îl rivalizeze pe cel de pe Razer Phone.

Primele informaţii despre Black Shark de la Xiaomi sugerează că va integra chipset-ul Snapdragon 845 de la Qualcomm, un model superior lui 835 de pe Razer Phone, cu un display care poate afişa imagini la 120 Hz şi cu variante de configuraţie cu 6 GB RAM şi 128 GB stocare sau 8 GB RAM şi 128/256 GB stocare. Zilele trecute a apărut pe pe Weibo şi o fotografie cu dispozitivul (foto mai sus), care pare să fie integrat într-o husă cu butoane fizice, asemeni unui controller de PlayStation, cu două stick-uri analogice şi un D-Pad. 

Nu este clar dacă accesoriul de gaming va fi inclus în pachet, sau dacă va fi vândut separat şi nici nu ştim cât costă acesta sau telefonul Black Shark. Cert este că piaţa de smartphone-uri de gaming începe să se contureze, iar momentul pare oportun având în vedere că în ultimele câteva luni au fost lansate versiuni mobile ale unor jocuri de PC de top.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult