Xiaomi pregătește Civi, o nouă gamă smartphone

22.09.2021
Xiaomi pregătește Civi, o nouă gamă smartphone

Cu brandul Mi deja pensionat, seriile Poco și Redmi lasă loc pentru încă un brand smartphone: Xiaomi Civi.

Cel puțin deocamdată, compania precizează că seria Xiaomi Civi va fi disponibilă exclusiv pentru consumatorii din China, unde cel mai probabil va înlocui seria Xiaomi CC. De altfel, pre-anunțul de lansare, de forma unei imagini teaser, confirmă formula CV în numele de produs, citită drept „Civi”.

Primul smartphone din familia Xiaomi CV poartă numele de cod 2107119DC și este pregăti ca o variantă pentru China a modelului Xiaomi 11 Lite NE 5G, dezvăluit săptămâna trecută pentru piața din India.

Xiaomi-11-Lite-NE-5G-1

Nu este clar dacă Xiaomi 11 Lite NE 5G va avea o ediție și pentru piața europeană. Între timp, putem consulta lista de specificații valabile pentru piața din India, confirmând pregătirea unui smartphone din gama mid-range, cu ecran AMOLED FHD+ de 6.55 inch și rată de refresh la 90Hz, chipset Snapdragon 778G, camere foto în configurație 64MP+8MP+5MP și cameră frontală de 5MP.

Cu grosime de numai 6.81 mm și 157 grame, acesta este mai degrabă un smartphone axat pe designul estetic, pentru folosirea de zi cu zi.

Fără constrângerile taxelor vamale și transport, telefoanele Xiaomi CV (Civi) probabil că vor fi considerabil mai ieftine decât versiunile lor Europene, conturând o alegere tentantă pentru cumpărătorii dispuși să comande direct din ofertele magazinelor cu livrare din China. Totuși, înainte de face cumpărături pe site-uri, gen Aliexpress, ar trebui să știi că Xiaomi a început să blocheze (soft-brick) telefoanele activate în alte regiuni ale lumii decât cea intenționată pentru comercializare. Soluții împotriva acestei măsuri există, dar presupun instalarea de ROM-uri Android neoficiale, operațiune nerecomandată celor neinițiați.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult