Xiaomi pregătește Redmi 12, versiunea și mai ieftină a modelului Note

25.04.2023
Xiaomi pregătește Redmi 12, versiunea și mai ieftină a modelului Note

Deja ajuns pe piața din România, Redmi 12C va avea și o versiune ceva mai performantă, Xiaomi pregătind modelul Redmi 12 cu încărcare rapidă de 33W.

Dezvăluit în luna decembrie, Redmi 12C avea ca principal dezavantaj încărcarea plafonată la viteză de 10W, ducând la aproape trei ore timpul de așteptare pentru încărcare completă. Noua versiune rezolvă această problemă prin includerea unui sistem de încărcare la 33W, scurtând la mai puțin de o oră timpul de încărcare 0-100%.

Ceva mai scump decât modelul 12C lansat cu preț de 118.75 euro, Redmi 12 ar putea îmbunătăți și unele aspecte de design, substituind ecranul decupat după modelul „picătură” cu unul perforat, amintind de modelul Redmi 12 Note. În schimb, zvonurile de până acum arată un set de specificații foarte asemănător modelului 12C, Redmi 12 venind cu același chipset Helio G85 și echipări cu 3-6GB RAM / 64-128GB tocare internă, ecran LCD de 6.71 inch și rezoluție 720×1560 pixeli.

Constrânsă de un buget limitat, camera foto de 50MP nu lasă loc de așteptări prea mari în condiții de lumină redusă, dar ar putea livra poze surprinzător de bine detaliate în vacanțele pe litoral. Cu rezoluție de numai 5MP, camera frontală este numai bună pentru apeluri video și live-uri ad-hoc, însă nu este cea mai bună soluții pentru poze selfie.

Combinat cu ecranul de rezoluție mai degrabă modestă și chipsetul de nivel entry-level, Redmi 12 ar putea impresiona în testele de autonomie, dacă Xiaomi decide să păstreze acumulatorul de 5000mAh oferit deja pe modelul 12C.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult