Xiaomi şi Huawei pregătesc modele smartphone cu ecran curbat

03.05.2016
Xiaomi şi Huawei pregătesc modele smartphone cu ecran curbat

Galaxy S7 Edge va avea în curând parte de competiţie, doi mai producători smartphone din China având planuri pentru lansarea de telefoane cu ecran curbat.

Ecranul curbat, pe doar una sau chiar ambele laturi, nu va mai fi o trăsătură întâlnită doar la modele smartphone aparţinând producătorilor Samsung şi LG, încă doi jucători fiind pe cale să intre în acest club exclusivist.

Samsung Galaxy S7

Potrivit informaţiilor rămase deocamdată la rang de zvon, alţi doi producători foarte activi în pieţele asiatice vor lansa în perioada următoare modele smartphone cu ecran curbat. Astfel, telefonul celor de la Xiaomi s-ar putea numi Mi Edge, sau Note Mi Edge. Similar, Huawei ar putea dezvălui Mate Edge, un succesor cu ecran curbat pentru phablet-ul Ascend Mate 8.

În timp ce detaliile exacte ale configuraţiei se lasă aşteptate, surse din rândul furnizorilor au dezvăluit că Xiaomi ar putea alege un ecran flexibil din oferta producătorului LG, similar celor folosite cu telefoanele din seria LG G Flex. În schimb, Huawei ar putea folosi un ecran dual-edge produs de Samsung. Principala diferenţă ar fi că LG oferă un ecran curbat pe întreaga lungime, spre deosebire de Samsung, ale cărui ecrane sunt curbate doar la marginile exterioare.

Cert este că niciuna dintre companiile asiatice mai sus menţionate nu va fi prima care să lanseze un smartphone cu ecran curbat, acest titlul revenind deja producătorului Vivo, pentru modelujl Xplay 5 cu ecran dual-edge.

Vezi şi Samsung Galaxy S7: prezentare video, specificaţii tehnice

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult