Xiaomi, Sony şi alţi 16 producători vor livra modele smartphone cu acces la internet 5G, în cursul anului viitor

09.02.2018
Xiaomi, Sony şi alţi 16 producători vor livra modele smartphone cu acces la internet 5G, în cursul anului viitor

Pregătirile făcute de Qualcomm pentru trecerea la standardul de comunicaţii 5G au intrat în linie dreaptă, seria de modem-uri Snapdragon X50 urmând să fie preluată de nu mai puţin de 18 producători OEM. Printre aceştia se regăsesc nume grele ca Asus, Fujitsu, HMD Global, HTC, LG, Oppo, Sharp, Sony, vivo, Xiaomi şi ZTE.

Cu siguranţă, anul 2019 va fi cel al dispozitivelor cu acces la internet 5G. Dar în timp ce Samsung pare că şi-a asigurat accesul la tehnologiile 5G dezvoltate de Qualcomm printr-un acord separat, nu acelaşi lucru poate fi spus şi despre rivalul Apple, compania lipsind de pe lista partenerilor Qualcomm. Totuşi, asta nu exclude varianta ca Apple să aibă propriul aranjament pentru implementarea tehnologiilor de comunicaţii 5G.

Între timp, mai mulţi operatori de telefonie mobilă au anunţat începerea testelor pentru comunicaţii 5G, urmând ca primele zone cu acces ultra-rapid la servicii de internet mobil să fie inaugurate la începutul anului viitor, simultan cu lansarea noilor modele smartphone 5G.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult