Xperia 10 V este cel mai ușor telefon cu baterie de 5.000 mAh

11.05.2023
Xperia 10 V este cel mai ușor telefon cu baterie de 5.000 mAh

Modelul Xperia 10 V (Mark 5) este varianta mid-range a generației de smartphone-uri din 2023 de la Sony. Acesta nu se laudă nici cu performanță foto de top, și nici cu putere de procesare imensă, De fapt, acest model folosește un procesor vechi de câțiva ani deja, chiar dacă au fost lansate noi procesoare mai eficiente și mai performante pentru acest segment de piață.

Procesorul lui Xperia 10 V nu vine cu un procesor îmbunătățit

Sony a decis să păstreze același procesor al generației precedente, Snapdragon 695 5G, cu 6 GB RAM și 128 GB stocare internă. Acest model acceptă și carduri microSD, pentru cei care au nevoie de mai multă stocare, desigur.

Ecranul este unul de 6,1” tot OLED pe format 21:9 și promite luminozitate cu 50% mai bună decât generația anterioară. Și Xperia 10 V a primit un upgrade de sunet, cu volum cu 20% mai înalt de la o generație la alta. Avantajul acestui model ar putea fi însă chiar autonomia. Telefonul integrează o baterie de 5.000 mAh, dar rămâne în schimb un telefon compact și ușor, la doar 159 de grame.

Xperia 10 V colors

Desigur, jack-ul de căști nu lipsește, și nici multe dintre tehnologiile de redare audio. Chiar dacă este un model de medie, acesta tot beneficiază de Hi-Res Audio, LDAC, DSEE și alte tehnologii de acest gen. Și păstrează și rezistența la apă și praf IP68 și sticla Gorilla Glass Victus de pe ecran.

Camera foto principală este cu 60% mai mare decât cea de pe generația anterioară(1/2”), cu rezoluție de 48 megapixeli și tabilizare optică. Celelalte două camere, ultrawide și zoom 2X au 8 megapixeli.

Xperia 10 v blue

Nici Xperia 10 V nu vine cu cabluri sau încărcător. Prețul este stabilit la 449 euro.

Citește și Xperia 1 V, anunțat oficial. Promite cameră de top, dar nu include senzor de 1″

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult