Yahoo! oneSearch: căutare vocală de pe telefonul mobil

Yahoo! oneSearch: căutare vocală de pe telefonul mobil

Yahoo! doreşte să integreze pe telefoanele mobile căutarea vocală. Aplicaţia poartă numele de oneSearch şi marele ei avantaj este că te va scuti de efortul tastării în momentul în care doreşti să afli diverse informaţii de pe Internet.

Yahoo! oneSearch pe Windows Mobile Deviza programului “search. out loud” ne sugerează că trebuie să ne pregătim bine vocea dacă dorim ca rezultatele să fie relevante. Pronunţia să fie corectă şi glasul puternic. Alături de căutarea vocală, aplicaţia va oferi şi opţiunea de căutare predictivă, similară sugestiilor din Google. Pe telefoanele cu Windows Mobile, oneSearch afişează într-un colţişor bara de căutare aşteptându-ţi cuminte comanda, fără ca tu să deschizi mai întâi browser-ul.

Yahoo! oneSearch

În spatele aparenţelor, Yahoo! recunoaşte că nu-i deloc simplu să te înţelegi cu producătorii de sisteme de operare şi telefoane pentru a include pe viitor aplicaţia oneSearch. Momentan, există o versiune de prezentare pentru terminalele BlackBerry care poate fi descărcată de pe site-ul Yahoo!. Varianta finală este aşteptată în semestrul doi al acestui an.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News