YotaPhone, terminalul cu ecran dublu LCD/E-Ink, va fi disponibil în semestrul doi al acestui an

YotaPhone, terminalul cu ecran dublu LCD/E-Ink, va fi disponibil în semestrul doi al acestui an

La jumătatea lunii decembrie, producătorul rus Yota Devices a anunţat un terminal Android extrem de interesant, care s-a remarcat prin implementarea unui ecran secundar E-Ink, care poate fi folosit pentru lectura de conţinut sau pentru afişarea permanentă a unor informaţii graţie consumului energetic extrem de scăzut al acestui tip de afişaj.

Doar un concept la acea dată, terminalul YotaPhone va ajunge pe piaţă în a doua jumătate a acestui an. Yota Devices a anunţat ca a semnat un contract cu compania Hi-P International din Singapore, un producător ODM important care deţine o infrastructură de 14 fabrici şi printre ai cărui clienţi se numără Amazon, Apple şi BlackBerry. Totodată, ruşii au anunţat şi deschiderea unor birouri de cercetare şi dezvoltare în Singapore, care se vor ocupa de dezvoltarea unor viitoare modele de terminale mobile.

Oferind un ecran de 4.3” cu rezoluţie HD şi secondat de un ecran E-Ink cu aceleaşi specificaţii, YotaPhone este bazat pe platforma MSM8960 de la Qualcomm şi mai oferă 2GB memorie RAM, stocare internă de 32 sau 64 GB şi conectivitate 2G/3G/4G.

Terminalul va ajunge iniţial pe piaţa rusească, însă acesta va fi lansat pe restul pieţelor internaţionale în cel de-al doilea semestru al acestui an. Lista exactă a ţărilor în care acesta va fi oferit şi preţul de vânzare sunt momentan necunoscute, dar, în mod normal, nu există vreun motiv să nu ajungă şi în România.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News