ZenFone 3 Laser se pregăteşte de lansare. ASUS a lansat un clip de prezentare [VIDEO]

12.08.2016

ASUS încă nu a adus pe piaţă modelele ZenFone 3, în ciuda faptului că le-a anunţat în urmă cu mai bine de două luni. Se pare însă că a început deja o campanie de promovare a acestor smartphone-uri, un prim clip fiind dedicat modelului „inferior” ZenFone 3 Laser, al cărui accent este pus mai degrabă pe capabilităţile foto decât pe performanţă brută.

ZenFone 3 Laser adoptă designul noii generaţii de smartphone-uri ASUS, fiind unul dintre modelele construite din sticlă şi metal. Spre diferenţă de Zenfone 3 standard, care este livrat cu un spate din sticlă plat, Laser adoptă un design metalic unibody pentru carcasă, sticla fiind regăsită doar pe partea din faţă. Acesta este echipat cu un senzor de amprentă pe partea din spate, vine cu butoane capacitive pentru funcţiile obişnuite din sistemul de operare Android şi beneficiază de butoane de volum şi power fizice pe muchia dreaptă.

Camera foto, marea atracţie a acestui telefon este echipată cu un senzor Sony IMX214 de 13 megapixeli. Aceasta beneficiază de un senzor laser pentru focalizare rapidă, în doar 0,03 secunde, cât şi de un blitz dual-tone, pentru culori naturale, chiar şi în condiţii slabe de iluminare.

Desigur, ZenFone 3 Laser este doar mezinul acestei serii, deci performanţa sa nu se va ridica la cea a „fraţilor” săi mai mari. Chipset-ul octa-core Snapdragon 430 stă la baza acestui telefon, fiind alăturat unui modul de 2 GB memorie RAM în configuraţia cu 32 GB stocare internă şi 4 GB memorie RAM în configuraţia cu 64 GB stocare.  Display-ul IPS de 5,5” este capabil de afişare în rezoluţie Full HD, conexiunea la internet sunt asigurate de modulul X6 LTE de la Qualcomm, care asigură viteze mari pe oricare dintre cele două cartele SIM.

Momentan ASUS nu a anunţat oficial când va aduce ZenFone 3 Laser pe piaţă (şi nici alte modele din noua generaţie), însă zvonurile sugerează că acestea ar putea debuta odată cu sfârşitul verii. Preţurile sunt de asemenea ţinute secret, însă având în vedere adoptarea materialelor premium, cu siguranţă preţurile vor fi mai mari decât în cazul modelelor ZenFone 2.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult