ZenFone 4 de la ASUS va fi dezvăluit în curând

01.08.2017
ZenFone 4 de la ASUS va fi dezvăluit în curând

Au trecut câţiva ani buni de când am văzut primele smartphone-uri de la ASUS, compania îmbunătăţind formula cu fiecare iteraţie. ZenFone 3 de anul trecut a fost o evoluţie surprinzătoare faţă de ZenFone 2, iar compania se pregăteşte acum să aducă pe piaţă ZenFone 4, un model care pare să combine mai multe elemente ale diverselor modele precedente. Compania a dezvăluit zilele trecute data de lansare a noii serii de telefoane şi cea mai importantă funcţie nouă pe care o va avea modelul flagship.

Zenfone 4 urmează să fie dezvăluit pe 19 august în cadrul unui eveniment de lansare care va avea loc în Pasay, Indonezia, în cadrul SMX Convention Center. Materialele de promovare sugerează că telefonul va fi dedicat fanilor fotografiei, imaginile disponibile sugerând că vom avea de a face cu un sistem dual-camera pe partea din spate. Nu este însă clar ce va face acest sistem, în trecut diverse companii folosind doi senzori foto pentru a oferi funcţii zoom (inclusiv modelul ZenFone 3 Zoom face asta), sau posibilitatea de a capta imagini mai detaliate, sau de a adăuga un efect de „bokeh” în jurul subiectului.

Se pare însă că ZenFone 4 nu va fi singur. ASUS anunţă de obicei mai multe modele ale unei serii de telefoane, modelul de bază, care poartă numele fiind însă de obicei cel mai popular. Deja există în Rusia pe piaţă un smartphone mid-range numit ZenFone 4 Max, care probabil că va veni şi în restul lumii, iar modele precum Deluxe şi Zoom au existat în seria de smartphone-uri ale companiei taiwaneze încă de la seria ZenFone 2.

Astfel, sfârşitul verii pare să devină unul foarte aglomerat pentru lansările de smartphone-uri, companii precum Nokia, Samsung şi LG confirmând de asemenea lansări pentru cea de-a doua jumătate a lunii august.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult