ZenFone 6 trece prin testele de rezistenţă cu brio. Camera este foarte bine construită [VIDEO]

20.06.2019
ZenFone 6 trece prin testele de rezistenţă cu brio. Camera este foarte bine construită [VIDEO]

ZenFone 6 este un smartphone foarte reuşit, fiind unul dintre cele mai performante pe care le-am testat până în prezent şi care pare să fie foarte bine construit, singurul său dezavantaj putând fi camera „Flip” care ar putea să se strice în timp. Se pare însă că aceasta este ceva mai bine pusă la punct decât ne-am fi aşteptat, testele de rezistenţă realizate de JerryRigEverything demonstrând că aceasta poate rezista unor abuzuri destul de serioase.

În review-ul nostru, am sugerat celor care iau în considerare cumpărarea unui ZenFone 6 să nu abuzeze camera prea mult. Aceasta pare însă să reziste eroic unor cazuri de utilizare mai puţin „ortodoxe”. Testul de anduranţă realizat de Zack Nelson a inclus deschiderea camerei manual, fără activare din software, flexarea acesteia, testarea forţei pe care o are în ridicarea de alte obiecte şi chiar ţinerea telefonului suspendat, folosind ca punct de prindere chiar camera. Aceasta a continuat să funcţioneze fără probleme chiar şi după aceste teste.

Deja ştiam că telefonul este construit foarte bine în rest, fiind echipat cu panouri de sticlă Corning de ultimă generaţie, ramă metalică şi cam toate butoanele, port-urile şi slot-urile pe care ţi le-ai putea dori de la un dispozitiv de top în 2019. Construcţia de calitate este evidentă cel mai mult în timpul testului de îndoire, telefonul fiind imposibil de îndoit în utilizare normală. Acesta nici măcar nu se flexează puţin, ca în cazul altor modele, iar ecranul nu este afectat de presiunea aplicată.

Singurul dezavantaj în construcţie al acestui model este cauzat însă de camera flip: nu este rezistent la apă şi praf. Întrucât este nevoie de spaţiu în plus pentru mişcarea componentelor camerei, la contactul cu apa, lichidul poate să pătrundă în interior. De asemenea, nu este clar ce se va întâmpla în timp cu praful care ar putea să pătrundă în mecanismul camerei. Acest spaţiu este greu de protejat, întrucât husele (inclusiv cea oficială din pachet) au un decupaj în zona camerei, pentru a permite rabatarea acesteia.

În cazul în care eraţi îngrijoraţi despre rezistenţa lui ZenFone 6, probabil că clipul de mai sus este dovada de care aveaţi nevoie pentru a lua în considerare un nou smartphone de top de la ASUS. Despre celelalte aspecte ale dispozitivului, inclusiv puterea de procesare şi performanţa foto, puteţi citi în review-ul Go4it.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult